9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE a impus embargo lui Gaddafi

UE a impus embargo lui Gaddafi

Uniunea Europeană a impus ieri un embargo privind furnizarea de arme către Libia, dar şi îngheţarea conturilor şi interzicerea călătoriilor în spaţiul UE pentru şeful statului, Muammar Gaddafi.
La interdicţia de vânzare de arme şi obiecte care pot fi folosite în timpul represaliilor au fost incluse şi gazele lacrimogene, utilizate frecvent împotriva manifestanţilor.  Toate aceste sancţiuni au fost decise în unanimitate în timpul unei reuniuni a ambasadorilor celor 27 de ţări la Bruxelles.
Membrilor familiei, dar şi unor persoane apropiate lui Gaddafi, în total 25, li s-a interzis accesul în Uniunea Europeană, lista persoanelor vizate de îngheţarea conturilor şi interdicţiile de călătorie fiind mai lungă decât cea stabilită de ONU. Embargoul ar trebui să intre în vigoare în următoarele zile, imediat după ce va fi publicat în ziarul oficial al Uniunii Europene. Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite (ONU) adoptase în urmă cu câteva zile o serie de sancţiuni împotriva liderului libian Muammar Gaddafi, a familiei şi a susţinătorilor acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU