25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Averi din carne vie

http:http://www.youtube.com/watch?v=tHr_7kGY0Xs
http:http://www.youtube.com/watch?v=wQfelDTgYZs

Traficanţii de persoane reţinuţi de la începutul anului şi până acum, majoritatea de etnie romă, şi-au ridicat palate şi au pus la „ciorap“ zeci de mii de euro, bani proveniţi din prostituţie. La ultimele percheziţii făcute de ofiţerii de la Crimă Organizată în palatele traficanţilor din Craiova au fost confiscate zeci de mii de euro, lire sterline sau dolari canadieni.

Ultima grupare de traficanţi de persoane care acţiona în Gorj şi Olt a fost destructurată de oamenii legii joi, zi în care au fost efectuate şapte percheziţii în Dolj şi Gorj şi arestaţi preventiv patru traficanţi, toţi de etnie romă.
Potrivit anchetatorilor, pe 9 februarie, în urma probelor strânse de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au fost emise ordonanţe de reţinere pe numele a patru suspecţi – Leodor Căldăraru, zis Leo, de 43 de ani, din Târgu Jiu, Constantin Lăzăroiu, zis Telu, din Rovinari, Oradia Mărgel, zisă Ialomiţa, din Târgu Cărbuneşti, şi Ilie Trancă, din Craiova. Toţi erau suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi şantaj.
Primul a căzut în mâna poliţiştilor craioveanul Trancă. Acesta a fost prins în apropierea Aeroportului „Henri Coandă“, într-un taxi în care se aflau şi două victime pe care urma să le scoată din ţară. Ulterior, poliţiştii de la Crimă Organizată din Dolj şi Gorj au făcut şapte percheziţii domiciliare, dintre care patru în Craiova, la membrii grupării de traficanţi. În urma descinderilor au fost ridicaţi încă trei traficanţi – Lăzăroiu, Căldăraru şi Oradia Mărgel, dar şi aproximativ 240.000 de lei, bijuterii, înscrisuri şi documente.
Cea mai mare captură a fost făcută la domiciliul lui Trancă, în casa căruia a fost găsită o importantă sumă de bani obţinută cel mai probabil din trafic de persoane şi prostituţie.
Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au racolat şi traficat şapte persoane în Anglia, Italia, Austria şi Germania. Romii le promiteau victimelor că vor munci ca vânzătoare, însă, odată ajunse în ţările de destinaţie, acestea erau bătute şi ameninţate şi obligate să se prostitueze. Sumele de bani strânse de pe urma fetelor erau împărţite între cei patru romi, anchetatorii estimând că, până acum, au obţinut în acest fel zeci de mii de euro. Joi, cei patru traficanţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Două reţele destructurate în ianuarie

În ianuarie, poliţiştii de la Crimă Organizată au mai destructurat două grupări de traficanţi de persoane, una din Craiova şi alta din Târgu Jiu, care operau în acelaşi fel.
Oamenii legii au aflat că unii membri ai unui grup de traficanţi care opera în Dolj s-au întors în ţară, după care urma să plece din nou în Italia, cel mai probabil cu alte victime. La jumătatea lunii ianuarie, poliţiştii au ridicat patru suspecţi, toţi din Craiova – Ionel Cîrpaci, Marius Băloi, Inspector Cîrpaci şi Dibionda Radu. Din cercetările efectuate de anchetatori în acest caz s-a stabilit că, în perioada 2006-2010, gruparea de traficanţi, a dus şi exploatat sexual în Italia, în localitatea Bari, şapte victime din judeţul Dolj, două dintre ele fiind minore. Modul de operare este cel folosit de mai toţi traficanţii: victimelor li se promiteau locuri de muncă bine plătite în străinătate, însă, odată ajunse acolo, le erau luate actele şi erau aruncate în stradă pentru a se prostitua. Din informaţiile poliţiştilor, de pe urma victimelor romii au obţinut profituri de aproximativ 80.000 de euro.
Altă grupare de traficanţi romi a fost destructurată în ianuarie de ofiţerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj. Unul dintre traficanţi, Pantelie Bîtii, de 40 de ani, a fost prins la punctul de trecere a frontierei Cenad, judeţul Timiş, în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera de stat o minoră. Ulterior, în Târgu Jiu au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost reţinut Ion Rodean Bonculescu, de 43 de ani, cunoscut ca „Băiatul de 7 stele“. Acesta era „creierul“ reţelei şi se ocupa cu recrutarea tinerelor din judeţul Gorj. Şi în acest caz procurorii au apreciat că romii au câştigat zeci de mii de euro de pe urma victimelor traficate în Italia.

Grupuri infracţionale

În cursul anului 2010, au fost reţinute şi arestate preventiv 223 de persoane implicate în infracţiuni de crimă organizată. În total, poliţiştii BCCO Craiova au audiat aproximativ 2.700 de persoane, au efectuat 400 de percheziţii domiciliare şi alte 200 percheziţii informatice. Împreună cu procurorii DIICOT, oamenii legii au finalizat 77 de rechizitorii, privind comiterea a 567 de infracţiuni, fiind arestate preventiv 142 de persoane. Poliţiştii de la Crimă Organizată din Craiova, Gorj, Olt şi Mehedinţi au reuşit să destructureze 33 de grupuri infracţionale organizate, formate din 144 de persoane. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII