17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSilviu Ispas, managing partner Midas Media

Silviu Ispas, managing partner Midas Media

Aproape 800 de elevi au participat miercuri după-amiază, în Drobeta Turnu Severin la un marş de sensibilizare a şoferilor.

Un marş mai puţin obişnuit a avut loc miercuri după-amiază în Drobeta Turnu Severin. Timp de două ore, aproape 800 de elevi mehedinţeni au pornit, alături de poliţiştii din municipiu, într-un marş de sensibilizare a şoferilor, după ce în 2010 au avut loc 20 de accidente rutiere în care cinci pietoni şi-au pierdut viaţa. Marşul a fost organizat de elevii şcolilor din Mehedinţi care şi-au pierdut colegi în urma accidententelor rutiere. Au mers pe străzi printre maşini şi au aprins candele pentru cei care au trecut în nefiinţă după ce au fost loviţi de maşini.
După ce au făcut turul oraşului, elevii s-au oprit pe platoul din faţa Casei Tineretului, unde, cu ajutorul unor candele aprinse, au scris „Stop Accidentelor“, pentru sensibilizarea şoferilor.  
În urmă cu aproximativ două săptămâni, o familie a fost lovită pe trecerea de pietoni de un taximetrist, iar acum trei luni un elev de 16 ani a fost accidentat mortal, tot pe trecerea de pietoni, de o maşină a poliţiei. În urma acestei tragedii, elevii din Mehedinţi au cerut sprijinul poliţiei pentru organizarea unui marş de sensibilizare a şoferilor, în speranţa că astfel nu vor mai avea loc atâtea accidente în care sunt implicaţi pietoni.
„Am vrut să organizăm acest marş în speranţa că şoferii vor fi mai atenţi cum vor conduce şi că nici un elev sau tânăr sau nici o persoană nu vor mai fi victimele neatenţiei şoferilor. Am pierdut un coleg, care a fost călcat pe trecerea de pietoni, şi ne gândim că fiecare dintre noi poate fi victimă într-o zi. Sperăm că astfel vom învăţa să ne respectăm unii pe alţii“, a spus unul dintre elevii organizatori.
Trecătorii au fost impresionaţi de acţiunea elevilor şi spun că nu se mai simt în siguranţă atunci când traversează. „Astfel de acţiuni sunt binevenite pentru că în Severin nu mai ştii pe unde să traversezi ca să fii în siguranţă. În special taximetriştii se cred cei mai tari pe stradă. Am rămas impresionată de copilul de 16 ani care a fost călcat de maşina poliţiei“, a spus o severineancă.
Şoferii cu experienţă spun că teribilismul este problema tinerilor şoferi. „Tinerii şoferi, când se văd la volanul unei maşini, devin teribilişti. Şi dacă au o maşină puternică, nu mai ţin cont de nici o regulă de circulaţie. Este foarte bine că se fac astfel de acţiuni“, a spus un instructor auto.
Poliţiştii de la Biroul Rutier au fost alături de elevi şi au răspuns prompt la organizarea marşului de sensibilizare. „Împreună cu aproape 800 de elevi de la şcolile şi liceele din Mehedinţi am organizat acest marş pentru sesibilizarea şoferilor, dar şi pentru sporirea atenţiei din partea pietonilor în ceea ce priveşte accidentele de circulaţie. În 2010, în Mehedinţi s-au înregistrat 20 de accidente în care au fost victime pietoni, cinci cazuri fiind mortale. Printre aceste victime se numără şi colegi de-ai acestor elevi care au participat la marş“, a declarat Claudiu Bebec, subcomisar IPJ Mehedinţi, Biroul Rutier.
Elevii mehedinţeni speră că şoferii vor fi mai atenţi atunci când vor apăsa pedala de acceleraţie şi astfel va scădea numărul accidentelor în care sunt implicaţi pietonii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS