11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiber la investiţii pentru furnizorii Ford

Liber la investiţii pentru furnizorii Ford

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat ieri că guvernul a aprobat hotărârea prin care 8,2 hectare de teren aparţinând Jandarmeriei vor trece în proprietatea judeţului. Pământul va fi pus la dispoziţia parcului pentru potenţialii investitori, cu precădere pentru furnizorii uzinei Ford. „În prima şedinţă a consiliului judeţean de anul viitor vom trece terenul în patrimoniul judeţului şi îl vom da în administrarea Parcului Industrial, vom parcela zona, o vom îngrădi, vom aduce utilităţi şi vom încerca să accesăm un program european.
Aceste terenuri au venit la momentul oportun pentru ceea ce înseamnă investiţiile în zonă, în special la uzina Ford. Pe lângă aceste 8,2 hectare care sunt lipite de Parcul Industrial, investitorilor le mai putem pune la dispoziţie încă o sută de hectare“, a spus Prioteasa. Hotărârea de guvern care atribuie terenul judeţului Dolj a fost aprobată pe 2 decembrie, dar a fost publicată în Monitorul Oficial acum câteva zile.
Pentru a-i atrage pe investitori, Prioteasa a spus că instituţia este dispusă să le pună la dispoziţie gratis toate utilităţile de care au nevoie. „Aducem până în uşa fabricii gaze, canalizare, telefonie, tot ce doresc, gratis, numai să se stabilească aici şi să creeze locuri de muncă“, a precizat preşedintele CJ Dolj. Consilierii judeţeni vor aproba întocmirea studiului de fezabilitate privind utilităţile, dar costul lor va fi minim, datorită investiţiilor efectuate deja în zonă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII