11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCora recrutează craioveni pentru magazinul din Severin

Cora recrutează craioveni pentru magazinul din Severin

Un hipermarket Cora care va apărea anul viitor în Severin recrutează craioveni pentru posturile de manager departament, manager întreţinere şi manager de pază şi protecţie. Restul posturilor scoase la concurs sunt pentru severineni. Compania anunţă că în decembrie va mai face recrutări de craioveni. Rămâne de văzut cine va face naveta 240 de kilometri pe zi, dus-întors.

Cora va deschide la începutul anului 2011 un hipermarket în Drobeta Turnu Severin. Compania anunţa încă din primăvara acestui an că va deschide al treilea magazin din provincie în Oltenia. „Cora România vizează deschiderea în 2011 a celui de-al treilea hipermarket în provincie. Compania noastră are o strategie extrem de selectivă în ceea ce priveşte proiectele în care deschide magazine“, a declarat, în martie anul acesta, Philippe Lejeune, preşedinte al companiei România Hypermarché, printr-un comunicat de presă postat şi acum pe site-ul oficial al Cora. Marţi, compania care deţine lanţul de hipermarketuri Cora în România a publicat în GdS anunţul de recrutare de personal, atât din zona Severinului, cât şi din Craiova, oferind în special posturi pentru persoanele absolvente de studii superioare, mai ales în domeniul economic. Posturile scoase la concurs de Cora pentru locuitorii din Drobeta Turnu Severin sunt de manager raion, controlor gestiune/contabil-şef, analist resurse umane, responsabili cu protecţia muncii şi PSI, responsabil decoraţiuni. În acelaşi timp, posturile pentru care pot aplica şi craiovenii sunt manager de departament, manager pază şi protecţie şi manager întreţinere. „Craiova fiind în apropiere de Severin, ne-am gândit că putem recruta şi de aici. Cei care vor accepta să lucreze în Severin vor fi nevoiţi să facă naveta. În decembrie vor urma recrutări pentru alte posturi pe care pot aplica şi craiovenii: operatori, şoferi, brutari, patiseri, casieri“, spun cei de la Cora. Magazinul Cora din Drobeta Turnu Severin va comercializa produse din sectoarele alimentar şi nealimentar, produse care sunt, potrivit companiei, în proporţie de 97% de la furnizori locali. Cora anunţă că proiectul ar urma să fie dezvoltat de IBT ROM Construct SRL şi că noul magazin se va întinde pe 8.000 de metri pătraţi, iar investiţia se ridică la 22 de milioane de euro.
Deşi nu a fost anunţat numărul de joburi ce se vor crea odată cu noul hipermarket, se cunoaşte doar faptul că acum se fac recrutările, urmând ca angajările să înceapă în martie 2011. Rămâne de văzut pentru ce salarii vor face naveta circa 240 de kilometri (dus-întors) pe zi craiovenii care vor fi selectaţi să lucreze la Cora Severin. Nu este exclus ca reprezentanţii Cora să recruteze personal din Craiova şi pentru a testa piaţa muncii, în eventualitatea în care se va deschide un hipermarket de acest gen şi în Bănie.

Cora a semnat şi pentru un magazin în Bănie

Compania care deţine Cora a anunţat anul acesta că a semnat un contract cu Sonae Sierra, dezvoltatorul imobiliar care ar trebui să construiască Adora Mall la Craiova (pe strada Caracal). Cora a închiriat o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi din potenţialul mall craiovean. Dar, în acest moment, lucrările la Adora Mall sunt departe de a începe, iar dezvoltatorul anunţă că nu a renunţat la proiect, însă mai caută finanţare. Ar putea apărea un hipermarket Cora şi în Craiova, având în vedere planurile de dezvoltare ale retailer-ului amintit. Şeful reţelei de hipermarketuri Cora, Philippe Lejeune, a dezvăluit pentru www.businessmagazin.ro ce planuri are pentru reţeaua de magazine. Cora plănuieşte să deschidă în următorii ani 15 noi magazine în România, iar pentru acest plan de dezvoltare pune la bătaie „un buget de sute de milioane de euro“, cu care ar putea intra în cursa pentru poziţia de lider pe piaţa hipermarketurilor, potrivit www.businessmagazin.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII