20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Păunescu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

Adrian Păunescu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor. Trupul poetului a fost adus, vineri după-amiază, la sediul Uniunii Scriitorilor din Capitală.
Maşina cu sicriul a ajuns la Uniunea Scriitorilor în jurul orei 15.00. Acolo sunt aşteptaţi cei care vor să-şi ia rămas bun vineri de la Adrian Păunescu.
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat vizibil marcat de dispariţia poetului: "Este unul dintre marii români care m-a onorat cu prietenia lui. Profit de ocazie pentru a transmite condoleanţe familiei. Din punct de vedere al respectului şi onoarei, le merită din plin tocmai pentru ce a însemnat pentru România. Sunt dureri omeneşti care intervin, cuvintele sunt de prisos pentru marele maestru. Păunescu va fi înmormântat pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu, cu onorurile cuvenite unei vieţi, aş putea spune emoţionante".
Sute de oameni au trecut, tot vineri, pe la casa poetului din strada Dionisie Lupu, unde au lăsat, în semn de omagiu, flori şi lumânări. Admiratorii poetului, mulţi dintre ei cu lacrimi în ochi, au spus că l-au iubit pe Păunescu pentru versurile sale, care, cred ei, îl fac nemuritor.
Poetul a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la vârsta de 67 de ani, după ce, în ultimele două zile, suferise mai multe stopuri cardiace şi era conectat la aparate. Păunescu era internat la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din 26 octombrie, cu probleme cardiace, hepatice şi la plămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII