14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn an şi-un pic până la Centura Ford

Un an şi-un pic până la Centura Ford

Centura de Sud a Craiovei va fi gata în cel mult doi ani şi jumătate. Primul tronson al Centurii de Sud, relaţia DN 65 – DN 6, ar putea fi construit în circa un an, lucrarea având şi indicatorii aprobaţi.

Oltenia beneficiază de mai multe proiecte de infrastructură cu o perioadă relativ scurtă de implementare, a arătat ieri fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu. Unul dintre aceste proiecte, realizarea Centruii de Sud a Craiovei, are şanse să fie finalizat în maximum doi ani şi jumătate. Investiţia, împărţită pe două paliere, se ridică la 72 de milioane de euro. Primul tronson, în lungime de circa 6 km, care va fi atacat, este breteaua DN 65 – DN 6, legătura între ieşirile din Craiova spre Pieleşti, res-pectiv din Craiova spre Cârcea. „Legătura de la drumul către Balş – Bucureşti până la Ford este foarte importantă. Intenţia mea a fost să o introduc pe fonduri europene. S-a făcut mult prea multă vorbire publică, din păcate, că această centură este pentru Ford şi din acest motiv de la Uniunea Europeană am primit un răspuns negativ. Ne-am reorientat la începutul anului, am pus nişte bani pentru a putea demara procedurile, astfel încât în primăvară să înceapă lucrările. Ar putea ca într-un an, un an şi-un pic să zic, să fie gata“, a declarat senatorul Radu Berceanu. Acesta a apreciat că întârzierile au fost cauzate şi de neînţelegerile asupra tipului de drum care urmează să fie construit: două benzi, patru benzi etc. În stadiul prealabil organizării licitaţiei este şi proiectul pentru cel de-al doilea tronson al Centurii de Sud. Senatorul doljean crede că „de aici în aproximativ doi ani, doi ani şi jumătate“ Centura de Sud va fi gata până la drumul care merge spre Calafat. Este vorba de tronsonul DN 6 – DN 56, în lungime de aproape 10 km, estimat la aproape 37 de milioane de euro.

Alexandria – Craiova, licitaţie în septembrie

Fostul ministru al transporturilor a prezentat şi situaţia lucrărilor la alte drumuri care fac legătura Olteniei cu celelalte regiuni ale ţării.
„O serie întreagă de licitaţii vor începe la sfârşitul lunii septembrie. Primele sunt pentru construirea celor trei lucrări pentru şoseaua Alexandria – Craiova. Este vorba de drum şi două centuri ocolitoare: Alexandria şi Caracal“, a afirmat Berceanu. În stadiu de execuţie sau la final sunt infrastructura de acces la podul Calafat – Vidin, DN 6, inclusiv Centura municipiului Drobeta Turnu Severin, pasajul de la Ciochiuţa, tot pe DN 6, drumurile Maglavit – Bucura, Filiaşi – Rovinari etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII