14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe fac angajări în spitalele doljene

Se fac angajări în spitalele doljene

Spitalele doljene sunt obligate ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să informeze Ministerul Sănătăţii cu privire la numărul de posturi necesare, au declarat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. „Fiecare spital trebuie să facă o analiză atentă şi să hotărască de ce posturi mai are nevoie pentru a-şi putea desfăşura activitatea în bune condiţii. În judeţul Dolj este un deficit de posturi ca urmare a blocării acestora. De doi ani nu s-au mai făcut nici un fel de angajări, cu toate că s-au eliberat posturi îndeosebi prin ieşirea la pensie a titularilor“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Ministerul Sănătăţii intenţionează să scoată la concurs în această toamnă 3.000 de posturi de medici în întreaga ţară, pentru a acoperi o parte din deficitul de cadre medicale din spitale. Vor fi deblocate cu prioritate posturile pentru medici şi asistenţi medicali în specialităţi cum ar fi ATI (Reanimare), medicina de urgenţă, cea de laborator, radiologie etc. şi în spitalele din zonele unde există deficit important de personal medical, după cum se arată într-un comunicat al MinisteruluI Sănătăţii. Vor fi, de asemenea, deblocate posturi şi în unităţi sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialişti pe anumite domenii cu lipsă acută de personal. Totodată, în conformitate cu legislaţia în vigoare, art. 22, alin. (1) din OUG nr. 34/2009, ordonatorii principali de credite, în speţă instituţiile administraţiei publice locale, pot aproba, în cazuri temeinic justificate, ocuparea unui procent de 15% din totalul posturilor care s-au vacantat.

3.000 de posturi nu acoperă necesarul

Lista spitalelor, dar şi numărul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum şi specialităţile pentru care se vor organiza concursuri în această toamnă va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, începând cu 20 septembrie.
Reprezentanţii salariaţilor din cea mai mare unitate sanitară din Oltenia, Spitalul de Urgenţă Craiova, nu sunt prea entuziasmaţi de deblocarea posturilor. Potrivit conducerii SANITAS, necesarul de personal medical este mult mai mare. „Bănuiesc că oferta de 3.000 de posturi se referă la completarea plecărilor din sistem doar în ultimele luni. Este total insuficient“, a declarat Bogdan Badea, vicepreşedintele SANITAS de la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Potrivit datelor DSP Dolj, în spitalele doljene ar mai fi nevoie de aproximativ 250 de angajaţi, dintre care 50 de medici şi 100 de asistente pentru a putea asigura un minimum de încadrare cu personal de 70%. Cel mai mare deficit este în secţiile de reanimare, urgenţă, radiologie şi la Serviciul de Ambulanţă Dolj, unde ar mai fi nevoie de cel puţin opt şoferi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII