19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Tribunalului Dolj se pensionează

Preşedintele Tribunalului Dolj se pensionează

Magistratul Constantin Diaconu se pregăteşte să iasă la pensie la doar câteva luni după ce a câştigat un nou mandat de preşedinte al Tribunalului Dolj.
Pe ordinea de zi a plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a aflat joi cererea judecătorului Constantin Diaconu, prin care acesta solicita eliberarea din funcţie, prin pensionare. „CSM a constatat că sunt îndeplinite condiţiile de formă şi urmează să înainteze această cerere preşedintelui României, care va dispune eliberarea din funcţie“, a precizat judecătoarea Cecilia Morariu, purtătoarea de cuvânt a CSM.
Reamintim că, în perioada mai-iunie 2010, a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Tribunalului Dolj. În afara fostului titular, Constantin Diaconu, s-au înscris la concurs încă trei judecători: Bogdan Diaconescu, Carmen Mititelu (vicepreşedintă a instanţei) şi Mircea Nicu. Înainte de examen, Carmen Mititelu şi-a retras candidatura, iar după prima probă de concurs a mai fost „eliminat“ şi Bogdan Diaconescu, reţinut de procurorii DNA şi apoi arestat de Curtea de Apel Craiova pentru luare de mită, în acelaşi dosar în care mai figurează în calitate de inculpaţi colegul său Laurenţiu Anghel, respectiv avocaţii Octavian Ciucă şi Ion Militaru. Diaconu a fost declarat câştigător, după ce Mircea Nicu a luat nota minimă – 1,00 – la ultima probă a concursului pentru şefia instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII