10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrăghici, condamnat definitiv

Drăghici, condamnat definitiv

Alexandru Drăghici, fost funcţionar public în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Fostul consilier superior în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Alexandru Drăghici, a fost condamnat definitiv, săptămâna trecută, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus, pe lângă condamnarea cu executare, interzicerea unor drepturi, dar şi ca fostul funcţionar public să restituie denunţătorului Florian Moldoveanu suma totală de 46.950 de lei, reprezentând banii pretinşi şi primiţi de către inculpat.
Alexandru Drăghici se află în arest încă din toamna anului trecut, după ce a fost prins în flagrant de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe 13 octombrie 2009, în timp ce primea 2.000 de lei de la un târgujian, în schimbul promisiunii că-l va ajuta să se angajeze la o instituţie publică.
 
Ţeapă de la un angajat al statului

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009, Alexandru Drăghici a pretins şi primit sume de bani totalizând 46.950 de lei pentru a-i facilita târgujianului Florian Moldoveanu şi soţiei acestuia angajarea la SRI, respectiv la Consiliul Judeţean Gorj. Promisiunile făcute nu au mai fost însă respectate, astfel că păgubiţii l-au denunţat pe angajatul CJ la procurorii DNA. Drăghici se lăudase că va interveni pe lângă Zoica Zamfirescu, secretarul judeţului, precum şi pe lângă Cornel Popescu, fost vicepreşedinte al CJ, pentru a rezolva problema angajărilor. De altfel, cei doi au şi fost audiaţi, în calitate de martori, de către judecători. Pentru a fi mai convingător, Drăghici le-a spus victimelor sale că are relaţii şi la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi că va putea interveni chiar pe lângă ministrul de interne.
Trimis în judecată de procurorii anticorupţie, Alexandru Drăghici a pledat vinovat în faţa judecătorilor încă din faza procesului de fond, judecat la Tribunalul Gorj. Aici a primit, în cursul lunii februarie, cinci ani de închisoare cu executare. Aceeaşi pedeapsă a fost menţinută atât pe 5 mai, la Curtea de Apel Craiova, cât şi pe 28 iulie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS