14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul plăteşte datoriile spitalelor

Ministerul plăteşte datoriile spitalelor

Ministerul Sănătăţii va plăti datoriile spitalelor trecute în subordinea administraţiilor locale până la mijlocul lunii octombrie. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi preşedintelui CNAS nr. 987/619/2010 pentru aprobarea Metodologiei privind condiţiile şi modalitatea de stingere a obligaţiilor de plată ale unităţilor sanitare cu paturi înregistrate peste termenul de scadenţă la 31 martie 2010. Potrivit ordinului, spitalele trebuie să raporteze până săptămâna viitoare la Ministerul Sănătăţii situaţia cu datoriile, urmând ca în termen de 90 de zile să fie plătite sumele aprobate în bugetul Ministerului Sănătăţii de la bugetul de stat, alocate prin transfer în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Plata datoriilor se va realiza în ordine cronologică, eşalonat pe o perioadă de 90 de zile, în limita prevederilor bugetare aprobate, se mai arată în ordin.

Spitalele cu datorii aşteaptă să fie preluate

În judeţul Dolj, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, doar două spitale dintre cele care au trecut sau urmează să treacă în subordinea autorităţilor locale au obligaţii de plată peste termenul de scadenţă, la 31 martie: Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova – 2.525.800 de lei şi Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova – 925.220 de lei.
Mai trebuie spus că, în Dolj, din cele nouă spitale care ar fi trebuit să treacă în subordinea autorităţilor locale şi judeţene au fost descentralizate până acum şase: Spitalul Băileşti, Spitalul Calafat, Spitalul Segarcea, Spitalul Filiaşi, care au trecut în subordinea consiliilor locale, precum şi Spitalul Dăbuleni şi Spitalul Leamna, care au trecut în subordinea Consiliului Judeţean Dolj. Pe de altă parte, Spitalul Municipal „Filantropia“, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ şi Spitalul de Neuropsihiatrie, toate din Craiova, aşteaptă ca municipalitatea să decidă printr-o hotărâre de consiliu preluarea lor, pe 30 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU