9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazoductul Nabucco are certificat de urbanism

Gazoductul Nabucco are certificat de urbanism

Proiectul gazoductului Nabucco este cu un certificat mai aproape de realizare. La începutul acestei luni, administraţia judeţeană a eliberat certificatul de urbanism pentru traseul conductei pe teritoriul judeţului Dolj, potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa.
„Din ceea ce s-a întâmplat cu această investiţie de un miliard de euro pe teritoriul României, ne aşteptăm ca o sumă importantă să rămână aici, în judeţul Dolj. Gazoductul va subtraversa Dunărea în dreptul localităţii Ostroveni şi va trece prin interiorul judeţului pe o distanţă de circa 108 kilometri, iar de aici în alte patru judeţe: Mehedinţi, Caraş Severin, Timiş şi Arad“, a declarat Prioteasa în cadrul unei conferinţe de presă de ieri. Acesta a adăugat că şi proiectul conductei de gaz Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat este în faza deciziei finale şi s-a declarat, în continuare, optimist.
„În prezent, s-a terminat proiectul făcut şi aşteaptă o parte din fondurile europene şi, probabil, şi fonduri de la bugetul de stat. Noutatea este că nu va porni de la Işalniţa, conducta va porni de undeva din zona depozitului de gaze de la Gherceşti, va continua în zona Parcului Industrial, unde va fi o staţie de reglare puternică, şi de acolo spre Calafat. Se apropie de luarea deciziei finale şi sunt sigur că până la sfârşitul mandatului meu conducta va începe spre Calafat“, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS