11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va primi tranşa următoare

România va primi tranşa următoare

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, spune că riscul ca ţara noastră să nu primească următoarea tranşă este minim, dar avertizează că banii nu vor putea fi folosiţi la plata pensiilor sau salariilor, ci vor intra în rezerva BNR.
„Aud că am risca să nu mai intre următoarea tranşă de bani. Subliniez: până în acest moment nu am cunoştinţă ca în data de 28 boardul să nu se întâlnească şi să nu se ia o decizie favorabilă. Dar aş mai sublinia ceva. Această tranşă nu se duce în Trezorerie, pentru plata pensiilor sau a salariilor. Se duce la BNR pentru consolidarea rezervei valutare.
Deci, credinţa mea este că lucrurile vor merge în direcţia corectă. Sigur că ne uităm şi la ceea ce se întâmplă în mediul politic. Dar nu cred că vor exista obstacole în luarea unei decizii favorabile a boardului.
Am vorbit şi cu profesorii sau economiştii care ies la întâl-iniri televizate şi i-am rugat să dea un mesaj corect. Nu unul colorat în roz, ci unul corect. Reformele trebuie continuate, acordul trebuie continuat, pentru ca, pe termen mediu şi lung, lucrurile să capete un contur de bunăstare sustenabilă. Dar pentru asta e nevoie de încredere“, a mărturisit Tănăsescu.
 „Sigur că, în momentul în care ţi se prezintă numai ştiri apocaliptice, încrederea oamenilor scade. Or, pentru o economie, încrederea e cea mai importantă. Haideţi să prezentăm realitatea cu calm! Aşa este, suntem în criză. O criză mai complicată decât cea de acum 70 de ani, pe care generaţia noastră nu are cum să o înţeleagă întrucât nu a traversat-o. România nu e nici ea altfel decât sunt celelalte state. Şi România aplică aceleaşi măsuri pe care le vedeţi şi în ţările din jur. Eu, unul, sunt optimist“, a conchis fostul ministru de finanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII