17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMesaj către fumători, semnat Moartea

Mesaj către fumători, semnat Moartea

Peste 100 de studenţi au participat ieri, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Fumatului, la un marş organizat de Asociaţia Studenţească AMICUS în centrul Craiovei, între Universitate şi Piaţa „Mihai Viteazul“. Participanţii au defilat purtând pancarte şi bannere cu mesaje antifumat: „Fiecare ţigară costă 14 minute din viaţă“, „E vremea să respirăm aer curat!“ sau „Imaginea ta contează? Tutunul îţi distruge imaginea“.
La marşul antifumat a participat şi „doamna cu coasa“, venită parcă la vânătoare de fumători, cu un mesaj care ar fi trebuit să le dea fiori: „Ofer 4 pachete de ţigări pentru 3 ore de oxigen. Semnat, Moartea“.
Organizatorii marşului antifumat au dorit ca prin această acţiune să atragă atenţia publicului, în special tinerilor, cu privire la efectele dăunătoare ale tutunului.
„100 de oameni mor în fiecare zi în România din cauza fumatului. Adică un om la fiecare 15 minute“ a fost avertismentul lansat de studenţi.
Asociaţia Studenţească AMICUS este implicată în numeroase programe comunitare şi educaţionale cu caracter umanitar şi proiecte cu caracter educaţional antidrog şi pentru sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII