13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎşi donează pensia de un leu!

Îşi donează pensia de un leu!

Maria Tomescu, bătrâna de 71 de ani, din Mehedinţi, care trăieşte dintr-o pensie de un leu, a decis să facă un gest de solidaritate. Auzind că la nivel înalt a fost deschis un fond Solidaritatea, în care chiar preşedintele Traian Băsescu a decis să doneze din salariul său pentru România, Maria Tomescu vrea şi ea acum să îşi doneze pensia, 85 de bani, cât o să primească luna viitoare de la stat.

Aceasta spune că niciodată nu a putut să cumpere nimic din pensia de urmaş pe care o are de atâţia ani, dar speră să poată ajuta ţara. „Am auzit de la vecini că s-a deschis un fond pentru ca fiecare să doneze bani pentru ţara noastră şi vreau şi eu să donez pensia mea de un leu sau, dacă o să îmi mai ia din ea, 85 de bani. O dau pe toată pentru că oricum nu am putut niciodată să cumpăr nimic din banii ăştia", a spus Maria Tomescu.

În satul Malarişca din judeţul Mehedinţi sunt mai mulţi pensionari care lunar primesc sume infime de bani de la stat: cinci lei, şase lei, doi lei.

„Sunt mai mulţi pensionari care au pensie mică în Malarişca, doi lei, cinci lei, şase lei. Unii au 26 de lei, dar eu îmi fac datoria şi merg în fiecare lună să le duc banii. Sunt bătrâni, stau singuri, copiii au plecat… Asta este", a spus Nicolae Popescu, poştaşul din Malarişca.

Aflând despre fondul Solidaritatea, şi ceilalţi pensionari din Malarişca intenţionează
să doneze pensiile pentru ţară şi l-au rugat pe factorul poştal din sat să se intereseze mai mult despre cum pot să ajungă banii în fondul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII