9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiune de ecologizare pe malul Jiului

Acţiune de ecologizare pe malul Jiului

Miercuri, 19 mai, începând cu orele 12.00, va avea loc o amplă acţiune de ecologizare în zona Lainici, pe malul Jiului. Acţiunea este organizată de către Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, ONG patronat de către Mitropolia Olteniei, şi este cuprinsă în cadrul proiectului Copiii-protectorii naturii, finanţat de către Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.
Acţiunea de ecologizare îşi propune să promoveze în rândul copiilor impactul pozitiv al voluntariatului, precum şi importanţa păstrării unui mediu curat. Acţiunea în zona Lainici este a doua dintr-o serie de activităţi de ecologizare care se vor desfăşura pe parcursul lunilor mai-iunie în zonele de agrement din Oltenia vizate de proiect (Valea Jiului – Bucovăţ, Defileul Jiului – Lainici, Cheile Olteţului – Polovragi, Valea Tismanei, Cheile Sohodolului).
Acţiunea de ecologizare se desfăşoară cu sprijinul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj şi a Primăriei Bumbeşti Jiu, care asigură materialele necesare pentru colectarea deşeurilor, precum şi transportul acestora.
De asemenea, parteneri în desfăşurarea acţiunii sunt: Liceul Teologic „Sf. Nicodim” – Tg. Jiu,  Administraţia Parcului Naţional Defileul Jiului, Regia Naţională a Apelor Române, Muzeul Olteniei – Secţia de Ştiinţele Naturii, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.
La această activitate vor participa 20 de elevi coordonaţi de 5 de cadre didactice din Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” Târgu Jiu.  Elevilor li se vor adăuga voluntari ai Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, precum şi un grup de voluntari format din 5 francezi şi 8 turci, sosiţi în Craiova în cadrul Proiectului European ”Artă pentru proiecte de acţiune durabilă” (Art for Sustainable Action Projects), finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – ANPCDEFP, Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii – Grundtvig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS