9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaloanele de înfrumuseţare nu sunt sută la sută sigure

Saloanele de înfrumuseţare nu sunt sută la sută sigure

Atenţie mare la ce saloane de înfrumuseţare mergeţi! Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dolj au descoperit că acestea afişează tarifele astfel încât să fie greu de citit, iar o parte din produsele folosite sunt expirate.
Controale efectuate recent de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dolj au scos la iveală faptul că majoritatea saloanelor de înfrumuseţare nu respectă în totalitate legislaţia în vigoare. „În cadrul operaţiunii de control desfăşurate la jumătatea lunii aprilie la prestatorii de servicii de estetică şi igienă personală s-au verificat nouă operatori economici. Patru dintre ei au primit amenzi contravenţionale în valoare de 11.500 de lei, iar cinci au primit avertismente“, a declarat Valentin Drăgoescu, comisar-şef adjunct al CJPC.

Principalele abateri

Principalele abateri constatate au fost reprezentate atât de informarea consumatorilor (neafişarea sau afişarea în locuri mai puţin vizibile a listei cuprinzând tarifele aferente serviciilor, includerea în listă a unor tratamente cosmetice care nu erau disponibile), cât şi de existenţa unor spaţii necorespunzătoare. În plus, o parte din produsele folosite în saloane erau fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu termen de valabilitate expirat. De altfel, la doi dintre cei nouă operatori economici s-a dispus oprirea temporară de la utilizare a produselor, iar la trei, oprirea definitivă. „În principiu, saloanele care nu au fost sigure acum sunt şi facem tot posibilul să se menţină aşa“, a precizat Valentin Drăgoescu.

Sfaturi pentru consumatori

Cu toate acestea, pentru a nu avea surprize, reprezentanţii CJPC Dolj le recomandă consumatorilor care apelează la serviciile unui salon de înfrumuseţare să verifice cu atenţie dacă lista tarifelor este completă, detaliată, cu precizarea tarifului şi a tuturor operaţiunilor ce caracterizează serviciul. De asemenea, pentru produsele folosite în salonul res-pectiv (vopsea de păr, nuanţator, fixativ, lac de păr, creme, oje etc.) este recomandat să cereţi precizări despre termenele de valabilitate. În plus, solicitaţi personalului din unitatea respectivă să vă facă dovada sterilizării instrumentarului utilizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS