22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala lui Andrei îşi redeschide porţile pentru toţi elevii din şcolile generale din România

Şcoala lui Andrei îşi redeschide porţile pentru toţi elevii din şcolile generale din România

Scoala lui Andrei ii invita pe toti elevii si profesorii scolilor generale din Romania sa schimbe in bine comunitatile in care traiesc;
Inscrierile au loc intre 12-25 aprilie pe www.taraluiandrei.ro , sectiunea ‘Scoala”;
Primele 20 de echipe castigatoare vor participa in Tabara din Tara lui Andrei, iar scolile situate pe primele trei locuri vor obtine finantari în valoare de 10.000 , 8.000 si, respectiv 6.000 euro;
Scoala lui Andrei este un concurs pe teme eco-civice desfasurat in cadrul programului de responsabilitate sociala TaraluiAndrei.ro, initiat de Petrom

Bucuresti, 12 aprilie 2010 – Petrom continua si anul acesta demersul sau educativ pentru formarea unei generatii responsabile si lanseaza a doua editie a concursului national pe teme eco-civice “Scoala lui Andrei”. Competitia se adreseaza profesorilor si elevilor din clasele I-VIII si isi propune educarea copiilor in spiritul respectului fata de mediu si promovarea spiritului civic prin implicarea acestora in problemele comunitatilor.

Astfel, in perioada 12 – 25 aprilie, elevii si profesorii din toate cele 11.500 de scoli generale din Romania se pot inscrie in competitie pe www.taraluiandrei.ro, sectiunea ‘Scoala’. In urma votului public, primele 20 de echipe pot castiga un loc in Tabara din Tara lui Andrei organizata in aceasta vara la Cheia, judetul Prahova. Toti profesorii coordonatori ai echipelor castigatoare vor fi recompensati cu un laptop.

Un juriu format din 8 lideri de opinie (Aurora Liiceanu, Daciana Sarbu, George Mihalcea- Radio Guerrilla, Mario Demezzo- Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Adrian Ursu- Realitatea TV, Ionut Chirita- Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Corina Pintea- PRO Vobis si Cristian Tabara- TVR) va alege din cele 20 de scoli desemnate castigatoare de catre public, 3 scoli care vor primi, pe langa participarea in Tabara si finantari in valoare de 10.000, 8.000 si respectiv, 6.000 euro.

Participantii la concursul “Scoala lui Andrei” vor deveni "cetateni in misiune" pentru comunitatea lor si vor identifica o situatie cu impact negativ pentru care vor propune un plan de rezolvare in echipa. Pe toata perioada concursului ei vor fi sustinuti cu sfaturi practice de membrii juriului care ii vor invata pe elevi cum sa isi formeze echipa (Aurora Liiceanu), cum sa identifice problemele din comunitatea lor (Adrian Ursu) si cum sa se documenteze despre acestea (George Mihalcea), cum sa atraga fonduri (Mario Demezzo), cum sa scrie un proiect (Ionut Chirita), cum sa recruteze voluntari (Corina Pintea), cum sa sesizeze autoritatile (Daciana Sarbu) si cum sa isi promoveze initiativele (Cristian Tabara).

Scoala lui Andrei se desfasoara in patru etape:

1. Inscrierea echipelor (12 aprilie – 25 aprilie), perioada in care profesorul coordonator trebuie sa formeze o echipa de 20-30 de elevi si sa o inscrie pe www.taraluiandrei.ro / Scoala. Impreuna, ei trebuie sa identifice o problema a comunitatii si sa propuna, in echipa, solutii pentru rezolvarea acesteia.  Pentru obtinerea sfaturilor si validarea solutiilor in vederea realizarii proiectelor, concurentii pot apela la membrii juriului – profesionisti si lideri de opinie in domenii diferite. Toate materialele ajutatoare vor fi postate pe www.taraluiandrei.ro in sectiunea “Scoala”.

2. Inscrierea proiectelor (26 aprilie – 23 mai) pe www.taraluiandrei.ro / Scoala. In aceasta etapa, echipele inscrise in concurs vor incarca in cadrul site-ului solutiile pe care ei le-au identificat pentru rezolvarea problemelor si dovezile lor de implicare (poze de la diverse actiuni, filmulete etc.)

3. Votarea proiectelor de catre public (24 mai – 6 iunie). Proiectele inscrise in competitie pot fi votate de orice persoana care are cont de cetatean pe TaraluiAndrei.ro. La finalul etapei, primele cele mai votate 20 de echipe vor castiga participarea in “Tabara din Tara lui Andrei”.

4. Votul juriului (7 iunie – 13 iunie). Cei opt lideri de opinie care i-au sprijinit pe elevi vor juriza proiectele celor 20 de echipe desemnate castigatoare in urma votului public si vor alcatui un top 3 al celor mai bune proiecte. Astfel, scolile clasate pe primele trei locuri vor obtine finantari in valoare de 10.000, 8.000 si respectiv 6.000 de euro.

Prima editie a competitiei “Scoala lui Andrei” s-a desfasurat anul trecut, in perioada 22 aprilie – 8 iunie cand aproape 6.000 de elevi din peste 300 de scoli au inscris 189 de proiecte pentru comunitatile lor in concurs. Echipa "Cavalerilor Verzi" de la Scoala generala nr. 11 din Hunedoara s-a clasat pe locul I cu proiectul "Impreuna putem proteja Gradina Castelului Corvinilor”. Proiectul castigator a fost finantat de Petrom cu 10.000 de euro, iar terenul de sport al scolii a fost renovat. Pe locul II s-a clasat Scoala Generala Boiu, din judetul Mures care isi va dezvolta anul acesta propria sera de legume. Colegiul National Mihai Viteazul, Slobozia, s-a clasat pe locul III. In urma finantarii, scoala si-a achizitionat un foisor de lemn unde copiii pot desfasura diverse actiuni educative in aer liber. Scoala generala din Ruginoasa, judetul Neamt, a fost cea de-a doua echipa clasata pe locul III care si-a valorificat premiul primit prin achizionarea de mobilier pentru salile de clasa.
 
Va invitam sa-i sustineti pe micii concurenti cu sfaturi si idei despre cum sa-si scrie proiectele, cum sa colaboreze cu autoritatile, cum sa-si formeze echipa sau cum sa-si promoveze proiectul pentru a avea sanse mai mari de reusita. In perioada de votare, va asteptam pe www.taraluiandrei.ro sa votati echipa preferata.

Petrom CSR
„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Informatii suplimentare
[email protected]
Fax: +40 21 4060437
E-mail: [email protected]
Website: www.petrom.com

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU