11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBază de elicoptere SMURD, la Aeroportul Craiova

Bază de elicoptere SMURD, la Aeroportul Craiova

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a anunţat că, în prezent, se desfăşoară tratative cu reprezentaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, la iniţiativa acestora din urmă, pentru amenajarea unei baze de elicoptere la Aeroportul Internaţional Craiova, care să intervină în zona Olteniei în situaţiile de urgenţă.
„Suntem în tratative cu Ministerul Administraţiei pentru o bază de elicoptere de urgenţă la aeroport. Ne-a solicitat o suprafaţă de teren pentru amenajarea platformei de aterizare a aeroportului, iar noi le-am cerut în schimb 8,2 hectare, la marginea Parcului Industrial“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferinţe organizate joi. Baza de elicoptere de urgenţă ar urma să fie amenajată în incinta fostei baze de reparaţii, MAI solicitând Aeroportului Craiova să pună la dispoziţie două dintre hangare. „Noi am preluat cu ceva timp în urmă de la armată două hangare, în apropierea căii de rulare, în incinta bazei de reparaţii a aeronavelor. Hangarele la care ne referim sunt de mici dimensiuni. Noi nu prea avem la ce să le folosim. În trecut, erau folosite pentru operaţiunile de întreţinere şi reparaţii la elicoptere, fiind prea mici pentru a adăposti avioane. Din câte am auzit, ar fi vorba de unitatea specială a Ministerului de Interne“, a spus directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Pista aeroportului, o problemă de 15 milioane de euro

În ceea ce priveşte investiţiile desfăşurate la Aeroportul Craiova, conducerea consiliului judeţean a anunţat că se aşteaptă accesarea unor fonduri din cadrul programului operaţional sectorial „Transporturi“ pentru reabilitarea pistei. Proiectul acesta este estimat la aproximativ 15 milioane de euro şi, în prezent, în lipsa ghidului pe care ar fi trebuit să îl întocmească Ministerul Transporturilor, legislativul doljean caută surse alternative de finanţare. „De ceva timp suntem în discuţii şi cu Ambasada Marii Britanii, pe lângă Ambasada Statelor Unite, pentru accesarea unor grant-uri. Dacă nu reuşim să găsim finanţare nici prin programul de transporturi, nici din grant-uri de la misiunile economice, va trebui să recurgem la un credit, dar asta doar în ultimă instanţă“, a anunţat preşedintele CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII