9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil de doi ani, înecat într-o groapă cu var

Copil de doi ani, înecat într-o groapă cu var

Un copil de doi ani din satul Dănceu, judeţul Mehedinţi, s-a înecat ieri după-amiază într-o groapă cu var.
Mama şi tatăl copilului, o familie de oameni săraci, lucrau cu ziua la un cetăţean din sat care le-a şi dat o casă unde să locuiască. Prinşi cu munca din gospodărie, l-au pierdut pe singurul lor fiu din ochi, acesta căzând cu capul în jos într-o groapă plină cu var.
„Eu le-am dat casa aici pentru că sunt săraci. Cred că au umblat la var şi au lăsat groapa descoperită. Este o nenorocire, era singurul lor copil“, a spus proprietarul casei.
Părinţii şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva rău abia atunci când nu l-au mai auzit pe cel micuţ jucându-se.
„Copilul era în curtea vecinilor de alături, se juca şi ei făceau treabă prin curte, nu s-au mai uitat de el, s-au luat cu treabă şi el a căzut acolo“, a spus un martor.
Un bărbat care era pe drum în momentul tragediei, chiar a încercat să îl resusciteze pe copil, dar degeaba. „Când ei au strigat că s-a înecat copilul în var, eu am sărit să îl scot din groapă. Am încercat să îl resuscitez, l-am apăsat pe piept cu mâinile, dar scotea numai zeamă albă de la var pe nas şi pe gură, nu mai respira, cine ştie de când căzuse acolo“, a spus bărbatul care a încercat să îl resusciteze pe micuţ.
Poliţiştii şi medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut nici ei să facă nimic.
„Am fost informaţi că în satul Dănceu, din comuna Jiana, un copil de doi ani s-a înecat într-o groapă cu var lăsată deschisă de părinţi. Din primele verificări, se pare că micuţul se juca în apropierea acesteia, iar la un moment dat a căzut în ea, ulterior decedând. În continuare se fac cercetări“, a declarat un poliţist.
Dacă se va constata că părinţii micuţului au umblat la groapa de var şi au uitat-o descoperită, aceştia pot fi cercetaţi pentru ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS