9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, relaxat la judecată

Solomon, relaxat la judecată

http:http://www.youtube.com/watch?v=mrUdgiMS5DA
http:http://www.youtube.com/watch?v=UztuEjDC_Qw
http:http://www.youtube.com/watch?v=VhbMotTI9Fk
Primarul Antonie Solomon va afla dacă va rămâne în arestul IPJ Argeş chiar de Ziua Femeii, pe 8 martie. Avocaţii săi au cerut la recursul de vineri, de la Curtea de Apel Piteşti, amânarea procesului din două motive: nu au putut fi prezenţi la proces şi nu au avut timp să pregătească apărarea din cauza timpului scurt scurs de la motivarea mandatului de arestare preventivă, pe data de 4 martie.

Aşteptat cu interes, verdictul privind soarta primarului Antonie Solomon pe următoarele câteva săptămâni a fost amânat pentru ziua de luni, 8 martie, chiar la solicitarea noilor săi avocaţi de la Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Oancea, Răduleţu şi Gherghe“ din Craiova. Alături de aceştia, primarul mai este reprezentat şi de avocatul Marian Nazat, considerat unul dintre cei mai abili apărători în instanţă. Acesta i-a reprezentat cu succes, printre alţii, pe Sorin Ovidiu Vântu, în dosarul BID, şi pe Ţiriac Jr. în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri“. Solomon a renunţat la Casa de Avocatură „Boştină şi Asociaţii“ deoarece aceasta este specializată în cauze de drept comercial, potrivit consilierului său din Primăria Craiova, Florin Lobdă.

Zâmbitor…

Antonie Solomon a fost adus cu maşina la Curtea de Apel Piteşti în jurul orei 10.00. Îmbrăcat într-un costum elegant, a coborât zâmbitor din dubiţă. „Cred în Justiţie şi în Dumnezeu în primul rând“, a spus el. Întrebat ce mesaj le transmite susţinătorilor săi care au protestat în stradă la Craiova împotriva arestării lui, primarul a răspuns: „La mulţi ani!“. În sala de judecată, primarul a stat liniştit şi a schimbat priviri cu familia sa, care stătea pe bancă alături de ceilalţi jurnalişti. Acuzatorii, DNA Piteşti, au fost reprezentaţi de prim-procurorul Radu Sevastian, iar Antonie Solomon, de avocatul Cosmin Gherghe, de la societatea din Craiova. Acesta a solicitat completului de trei judecători amânarea judecării recursului, deoarece avocaţii care se ocupă de dosar trebuia să fie prezenţi în altă parte. Sebastian Răduleţu participa la o evaluare la Sibiu, în cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, iar Marian Nazat avea termen într-un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care îl apără pe Dan Voiculescu. În plus, a spus Gherghe, Tribunalul Piteşti a motivat abia pe 4 martie, după ora 16.00, hotărârea prin care a aprobat mandatul de arestare preventivă a primarului Antonie Solomon, iar avocaţii nu au avut timp să-şi construiască apărarea. Procurorul DNA nu a avut nimic de obiectat şi a considerat cererea de amânare justificată, la fel şi preşedintele completului de judecată, care a stabilit noul termen de judecată: 8 martie, ora 10.00. La ieşirea din sala de judecată, Antonie Solomon a părut relaxat, a zâmbit în stilu-i caracteristic şi înainte de a urca în dubiţă le-a urat femeilor „La mulţi ani!“ pentru ziua de 8 martie. Chiar în momentul ieşirii din sediul Curţii de Apel Piteşti, unul dintre cei trei susţinători veniţi de la Craiova a început să strige „Libertate!“, „Vrem primarul înapoi!“ şi „Dreptate!“.

Documentele din şifonier

Câteva ore mai târziu, la Craiova, reprezentanţii primăriei au organizat o conferinţă de presă în care au prezentat date din procesul-verbal de percheziţie din 2 martie, din biroul primarului, efectuat de DNA Piteşti. „În biroul primarului s-au găsit mai multe valute, care, în total, sunt echivalentul a 120 de euro, şi nu 100.000 de euro, aşa cum a apărut într-un cotidian local. Aşa cum scrie în fila 3 din procesul-verbal de percheziţie, poliţiştii judiciari au găsit 23 de dolari, nouă bancnote de 5 euro, două bancnote de 20 de euro, o bancnotă de 10 euro şi o bancnotă de 1.000 de yeni. Aceste sume au fost lăsate primarului. Suma de 100.000 de euro prezentată într-un cotidian local este eronată, iar cine a vehiculat-o va trebui s-o probeze în instanţă. Pentru suma de 200.000 de euro găsită de procurori în apartament, au fost depuse documente care justifică suma şi aceasta nu face obiect de cercetare pentru procurori“, a declarat consilierul primarului, Florin Lobdă. Acesta a precizat că poliţiştii judiciari de la DNA nu au ridicat alte bunuri din biroul primarului. Întrebat ce conţinea, totuşi, cutia pe care au luat-o poliţiştii din primărie, Lobdă a spus că este vorba despre documente şi înscrisuri legate de proprietăţile pe care le deţine primarul, pe care acesta le ţinea într-un dressing în birou, locul unde se şi schimba de haine. Motivul: fiind primar, Antonie Solomon trebuia să se aştepte la tot felul de controale, aşa că dorea să aibă hârtiile la îndemână, după explicaţiile lui Lobdă. Acesta a mai spus că primăria nu a primit încă o înştiinţare oficială de la Agenţia Naţională de Integritate referitoare la declanşarea procedurii de verificare a averii primarului.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

121 COMENTARII