17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sub ape şi nămeţi

Luaţi de ape, craiovenii din cartierele periferice ale Craiovei strigă disperaţi după ajutor. Şi străzile lăturalnice au nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire!

Cartierele periferice ale Craiovei sunt sub ape, uitate şi ocolite de utilajele de deszăpezire. Este şi cazul cartierului Mofleni, situat în vecinătatea Parcului Tineretului. Dacă deszăpezirea s-a făcut pe arterele principale, acestea fiind căile de acces către groapa de gunoi a oraşului, străzile laterale au fost uitate de Serviciul de Salubritate al primăriei. Localnicii înoată prin bălţi, printre sloiurile de gheaţă. Nu ai cum să te fereşti de „râurile“ de apă care şiroiesc pe străzile Coşuna, Abatorului, Aleea Banu Stepan şi se revarsă în curţile oamenilor, care au tot sunat la Salubritate. De o săptămână primesc acelaşi răspuns: „Trimitem un echipaj în zonă“. Ceea ce nu s-a întâmplat nici după zăpada căzută în ultimele zile.
„Am sunat la Salubritate şi nu vine nimeni. Suntem uitaţi de lume. Toată vara au trecut autovehiculele care au lucrat în parc. Acum nu curăţă gheaţa nici cu o lamă. Nu se poate merge decât cu cizme de cauciuc. Iar dacă trec două maşini se blochează strada“, a spus Dorel Alexandru, care locuieşte pe strada Coşuna.
De aceeaşi părere sunt şi alţi locuitori din cartier, Nicolae Motroc, Mariana Begiu, Ioana Ghindeanu, care nu mai fac faţă cu lopeţile.
„Eu încerc să mai fac cu lopata un şanţ, să mai dau zăpada într-o parte, dar trebuie să vină un utilaj să cureţe strada. Iar de apă…, dacă nu este canalizare este dezastru. Cu maşinile se merge greu. Chiar nu ne poate ajuta nimeni?“, se întreabă Nicolae Motroc.

Promisiuni

Vineri, în jurul orei 16.30, un utilaj de deszăpezire a fost trimis în Mofleni, la cererile disperate ale localnicilor. „Serviciul de Salubritate al Primăriei Craiova care se ocupă cu degajarea zăpezii de pe arterele de acces a trimis în zonă un echipament de intervenţie, cu scopul de a debarasa gheaţa şi zăpada de pe străzile din cartierul Mofleni“, a precizat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.
De la Compania de Apă Oltenia – aceleaşi promisiuni: o vidanjă care să-i scape pe oameni de apa rezultată în urma topirii zăpezii şi a precipitaţiilor căzute în ultima săptămână. „O vidanjă a companiei va merge în cartierul respectiv pentru a interveni unde este necesar. Avem trei astfel de utilaje care acţionează în Craiova, unde sunt situaţii urgente. Este o perioadă dificilă, în care cetăţenii solicită foarte mult intervenţia noastră şi încercăm să facem faţă“, a declarat Mihaela Chiriţescu, şef Birou relaţii cu publicul din cadrul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII