9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 100 de dosare penale pentru furt de cărbune

Peste 100 de dosare penale pentru furt de cărbune

Pe numele a 100 de gorjeni au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt, cei anchetaţi fiind vinovaţi de sustragerea unor cantităţi de cărbune sau lemn.
În cursul anului 2009, poliţiştii gorjeni au întocmit zece dosare penale unor persoane care au fost prinse furând cărbune. În total, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, în cele zece dosare penale a fost vorba de peste 130 de tone de cărbune sustrase din Exploatarea Minieră Roşia din localitatea Rovinari.
„Furturile de cărbune sunt la modă, mai ales în sezonul rece. Au fost întocmite zece dosare penale pentru furt de cărbune, cantitatea sustrasă fiind de 131 de tone. A fost restituită carierei miniere Roşia, de unde fusese sustrasă. De asemenea, tot în anul 2009, poliţiştii din Rovinari au aplicat două sancţiuni contravenţionale de 3.000 de lei. Au prins doi bărbaţi care nu aveau acte pentru cele 21,5 tone de cărbune pe care le transportau“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Tot în cursul anului trecut, poliţiştii au constatat 240 de delicte silvice. Gorjenii au fost prinşi tăind ilegal arbori sau transportând material lemnos fără a avea documente de provenienţă. În această perioadă, foarte mulţi cetăţeni, majoritatea cu domiciliul în mediul rural, săvârşesc infracţiuni silvice.

Au dispărut 100.000 de tone de lignit

În vara anului trecut, peste 100.000 de tone de cărbune au dispărut din depozitele carierelor Roşiuţa şi Lupoaia, ce aparţin Exploatării Miniere de Subteran Motru. Dispariţia a fost descoperită după ce minerii s-au întors la muncă din şomaj tehnic. Cantitatea de cărbune fie a fost furată, fie a fost declarată ca producţie fictivă, iar ancheta este în desfăşurare.
„După finalizarea actelor premergătoare, am înaintat dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Cele două dosare au fost ulterior declinate pentru soluţionare procurorilor anticorupţie din cadrul Biroului Teritorial Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS