9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNecolaiciuc va fi audiat de americani în februarie 2010

Necolaiciuc va fi audiat de americani în februarie 2010

Fostul director general al CN CFR, Mihail Necolaiciuc, arestat în vară în Florida, va fi audiat de autorităţile americane în luna februarie 2010, notează Ministerul Justiţiei într-un comunicat. "Autorităţile americane au motivat  fixarea datei  audierii pentru începutul anului 2010 prin volumul considerabil al documentelor de extrădare transmise de către autorităţile române în susţinerea cererii de extrădare, precum şi prin probabilitatea ca apărătorul cetăţeanului român Mihai Necolaiciuc să solicite termen pentru luarea la cunoştinţă a documentaţiei", se arată în documentul remis presei.

Mihai Necolaiciuc a fost arestat în vederea deportării pentru încălcarea legilor emigrării la 17 iunie 2009 şi arestat provizoriu în vederea extrădării în data de 23 iunie 2009. În cazul în care instanţa districtuală a Statului Florida va admite cererea de extrădare, Mihai Necolaiciuc are dreptul să exercite căile de atac prevăzute de legea americană. 

În principiu, Mihai Necolaiciuc ar avea la dispoziţie trei căi de atac: una la instanţa federală în complet de 8 judecători, una la curtea de apel a statului federal şi alta la Curtea Supremă a SUA. "În final, dacă se va dispune extrădarea, ordinul de extrădare va fi semnat de secretarul de stat american", notează MJ.

Mihail Necolaiciuc a fost arestat de agenţii federali de la Departamentul de Migraţie şi Vămi, în West Palm Beach, în baza unor informaţii potrivit cărora acesta ar fi locuit de mai mulţi ani într-un condominium din localitate. Potrivit presei americane, el este cercetat pentru că ar fi delapidat CN CFR cu 80 de milioane de euro între 2000 şi 2004.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU