11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpecialişti străini, la Craiova

Specialişti străini, la Craiova

Facultatea de Horticultură, în colaborare cu Institutul Tehnologic Larissa (Grecia), a organizat, vineri şi sâmbătă, o nouă ediţie a Simpozionului ştiinţific cu participare internaţională „Horticultura durabilă – priorităţi şi perspective“. „În cadrul simpozionului se abordează o tematică diversă pentru că la Facultatea de Horticultură avem patru domenii de activitate – Horticultură, Ingineria şi Protecţia Mediului în Agricultură, Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole şi Biologie“, a declarat prof. dr. Ion Mitrea, decanul facultăţii, care a explicat că simpozionul se află la cea de-a 20-a ediţie.

Colaborare extinsă

La eveniment au participat zeci de specialişti atât din ţară, cât şi din străinătate (Grecia, Moldova, Spania, Italia, Irak), dar şi studenţi din Grecia. „Este pentru al doilea an când Universitatea noastră participă la acest seminar, care reprezintă o şansă ca ţările noastre să facă schimb de experienţă. Mai mult decât atât, începând de anul viitor, vom extinde colaborarea cu programe de master şi doctorat“, a precizat prof. dr. Alexandros Papachatzis, reprezentantul Departamentului de Producţie Recoltă (Department of Crop Production) din cadrul Institutului Tehnologic Larissa.
Pe lângă un schimb de experienţă, participanţii la eveniment au avut posibilitatea să vadă o expoziţie unde o serie de firme producătoare din zona Olteniei au adus o parte din produsele pe care le realizează – legume, fructe şi licori bahice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII