14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii din Dolj, absenţi la ore

Profesorii din Dolj, absenţi la ore

Învăţământul doljean s-a aflat ieri în grevă generală. Dintre unităţile de învăţământ preuniversitare, doar Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“ din Craiova a hotărât să îşi desfăşoare activitatea curentă. „Am decis să desfăşurăm activitatea deoarece am considerat că o singură zi de grevă nu ne poate rezolva problemele. În majoritatea cazurilor, elevii s-au prezentat la ore şi şi-au desfăşurat programul după orarul stabilit. Asta nu înseamnă că nu suntem alături de sindicat, ci, dimpotrivă, dorim o manifestare de amploare pentru ca guvernanţii noştri să ne ia în seamă. Din luna iunie, de când am primit toţi banii odată pentru vacanţă, noi nu am mai luat nici un leu, iar pe 10 octombrie vom lua lefurile pentru luna septembrie“, a spus Toma Aurică, lider de sindicat din Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu“. Doar micuţii din grădiniţe şi cei de la învăţământul „step by step“, pentru care părinţii plătesc lunar taxe, au fost supravegheaţi de cadrele didactice, însă au desfăşurat un program recreativ şi nu cursuri propriu-zise. Şi personalul nedidactic din unităţile de învăţământ – administratorii cantinelor – au lucrat normal ieri, asigurând hrană elevilor cazaţi în cămine. În majoritatea unităţilor de învăţământ însă, părinţii nu şi-au trimis copiii la şcoală, aflând de vineri de greva preconizată pentru ieri.

Şi universitarii au fost în grevă

Dacă nu ar fi fost grevă, ieri ar fi trebuit să înceapă cursurile la toate facultăţile Universităţii craiovene. Însă, universitarii au decis să iasă, în semn de protest, timp de o oră, în faţa instituţiei, după care să continue greva generală în universitate. „Între orele 9.00 şi 10.00, profesorii universitari au ieşit în faţa instituţiei pentru a atrage atenţia opiniei publice. Nu au ţinut însă cuvântări. Am avut surpriza să primim susţinerea studenţilor noştri, dar şi a reprezentanţilor organizaţiilor studenţeşti“, a precizat Nicu Bâzdoacă, preşedintele USUC Alma Mater Craiova.  
Profesorii care nu şi-au ţinut orele de curs nu vor primi banii pentru ziua nemuncită, deoarece atât Codul Muncii, cât şi Legea privind soluţionarea conflictelor de muncă prevăd suspendarea raportului de muncă pe perioada grevei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII