17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Trei milioane de justiţiabili nu primesc dreptatea

Băsescu: Trei milioane de justiţiabili nu primesc dreptatea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, la o întâlnire cu notarii publici, că trei milioane de justiţiabili „nu primesc dreptatea“ din cauza grevei magistraţilor. „Încerc o consultare cu toate structurile care într-un fel sau altul fac ca justiţia să se manifeste sau care au legătură cu justiţia“, le-a spus şeful statului reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România.
Preşedintele a arătat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii avocaţilor şi că va discuta şi cu executorii judecătoreşti şi cu „lichidatorii“ pentru a-şi face o imagine asupra protestelor magistraţilor. „În discuţii mă interesează şi dacă vedeţi soluţii la acest blocaj al unei puteri în stat“, le-a mai spus Băsescu notarilor.
Preşedintele Uniunii Notarilor, Dumitru Viorel Mănescu, a asigurat că breasla pe care o reprezintă va face toate eforturile pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru rezolvarea blocajului. „Noi am venit deja cu nişte propuneri pe care dorim să vi le facem, prin care căutăm să se relaxeze această situaţie nemaiîntâlnită în România şi care produce prejudicii tuturor. Considerăm că este o situaţie foarte grea, care trebuie depăşită cu maximum de operativitate şi cu soluţii care să fie acceptate de ambele părţi“, a spus Mănescu. „De fapt, fondul problemei este că trei milioane de justiţiabili nu primesc dreptatea, nu primesc soluţiile, dincolo de efectele economice extrem de grele care deja încep să apară“, a intervenit şeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII