16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe-o gogoaşă de la UE

De-o gogoaşă de la UE

Primele localităţi din Dolj şi-au ridicat ieri făina achiziţionată cu fonduri europene şi care urmează să fie distribuită persoanelor cu venituri mici. Acestea sunt Breasta, Cârcea, Predeşti, Ghindeni şi Işalniţa. Beneficiarii sunt persoanele cu venit minim pe economie, pensionarii care primesc mai puţin de 400 de lei, şomerii şi persoanele cu handicap grav. Cea mai mare cantitate i-a revenit comunei Breasta, 14.500 kg, unde şi numărul beneficiarilor este ridicat – 982 de persoane. La Cârcea au fost furnizate 2.600 kg de făină, care vor fi împărţite la 225 de persoane, la Predeşti au ajuns 6.900 kg pentru 491 de beneficiari, în Ghindeni vor fi împărţite 4.000 kg de făină la 265 de beneficiari, iar celor 433 de beneficiari din Işalniţa le vor fi repartizate 6.500 kg. În aceste comune, localnicii îşi pot primi cele 14 kg de făină până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca luna viitoare să primească şi cele 4 kg de zahăr.
În Craiova, furnizarea făinii întârzie din lipsa unei locaţii în care să fie depozitate cele 317 tone, destinate pentru 17.595 de persoane. Depozitul situat pe Calea Severinului, folosit şi în anii trecuţi ca punct de distribuire, este impropriu depozitării, deoarece prin acoperiş se scurge apa atunci când plouă.
Făina distribuită în Dolj a fost achiziţionată cu fonduri europene de la un producător vâlcean, 7 Spice, şi de la unul din Capitală, TitanBucureşti, după cum a precizat preşedintele comisiei coordonatoare, Iulică Rădulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII