9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopii sacrificaţi pentru judecătoare

Copii sacrificaţi pentru judecătoare

Un loc de joacă din Craiova a fost desfiinţat prin hotărâre judecătorească pe motiv de deranj, după ce municipalitatea a fost chemată în instanţă chiar de un magistrat.

Mai bine de 100 de metri pătraţi de teren aflaţi în vecinătatea blocului D12 din Craiova au fost lăsaţi de izbelişte în toamna trecută. Domeniul public de la D12 a fost ocupat din martie până în octombrie anul trecut de un loc de joacă, plin de copii în orele în care era permis un astfel de „deranj“, după cum susţin locatarii. Micuţilor li s-a refuzat însă bucuria în sala de tribunal, unde a fost anulată dispoziţia de înfiinţare a locului de joacă şi unde Primăria Craiova a fost obligată să-şi ridice leagănele, toboganele şi balansoarele. Motivul invocat de reclamant, susţin reprezentanţii municipalităţii, a fost zgomotul provocat în spaţiul rezervat micuţilor. Iar reclamantul este chiar un magistrat, care locuieşte în blocul D12, după cum declară oficialii din administraţia oraşului şi gestionarul direct al terenului, administratorul Asociaţiei nr. 16 Calea Bucureşti. „Am fost chemat în judecată de doamna judecător Moţăţăianu, ca să desfiinţez locul de joacă de la D12. Înţeleg că dânsa locuieşte acolo. Uite că juriştii noştri au pierdut procesul şi am fost obligat să desfinţeze locul de joacă. Nu ştiu cât scandal făceau copiii ăia, că terenul este în capătul blocului“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon. „Nu ştiu, domnule, cum pot deranja copiii aceia pe cineva. Sunt copii! Toţi locatarii au fost încântaţi că primăria le-a făcut aici locul de joacă, iar noi am solicitat în numele lor să fie reluate demersurile pentru construirea altui loc de joacă“, a precizat administratorul Asociaţiei de proprietari nr. 16 Calea Bucureşti, Ion Goiceanu. „O să amenajăm altul, tot acolo, să stea liniştiţi locatarii. Poate îl facem mai departe un pic de bloc, dar terenul nu poate rămâne aşa, când craiovenii ne cer să construim locuri de joacă pentru copiii lor“, a spus primarul Craiovei. Întâmplător, certificatul de urbanism pentru realizarea unui nou loc de joacă la D12 a fost semnat chiar ieri.

Proces automat

Procesul s-a derulat cu o viteză incredibilă. Pe 28 mai 2008, procesul începe cu admiterea unei cereri de preschimbare a termenului iniţial, considerat de reclamant prea lung. În 4 iunie, primăria obţine o amânare, fiindcă nu primise înştiinţarea. În aceeaşi lună, pe 18, în dosarul 8.915/63/2008, la cererea reclamantei Ioana Moţăţăianu, Tribunalul Dolj hotărăşte anularea autorizaţiei de construire „şi obligă desfiinţarea locului de joacă“. Primăria Craiova face recurs, care însă nu se judecă pe 16 octombrie 2008, cum se dăduse termen, ci cu o lună mai devreme, pe 18 septembrie. Dată la care este şi respins recursul, de Curtea de Apel Craiova, unde Ioana Moţăţăianu este judecător la Secţia a II-a Civilă şi pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Judecătoarea Moţăţăianu nu a putut fi contactată. Ciudat este însă modul în care juriştii Primăriei Craiova au tratat subiectul. Întrebaţi dacă s-a făcut o expertiză fonică, aceştia au ridicat din umeri. „Dacă s-a efectuat o expertiză în acest sens, atunci aceasta se află la dosarul cauzei. Mai multe detalii nu vă putem oferi, întrucât juristul care s-a ocupat de acest proces nu este aici“, a transmis purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Iulia Mladin. Tipul de reacţie a funcţionarilor publici într-o astfel de situaţie se mulează perfect pe declaraţiile reprezentanţilor Asociaţiei de proprietari nr. 16 Calea Bucureşti, care susţin că primăria nu s-a prezentat la procese. „Ştiu din surse sigure că juriştii primăriei nu s-au dus la procese, iar pe noi nu ne-au chemat, fiindcă puteam interveni în interesul locatarilor şi al primăriei“, a spus administratorul Ion Goiceanu. Aspect confirmat de fostul preşedinte al asociaţiei, Bădan Dumitru, dar infirmat de reprezentanţii municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

72 COMENTARII