9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNew Trabi iese pe şosele

New Trabi iese pe şosele

Este vorba de un hatchback cu cinci uşi, de culoare albastră, cu capotă albă. Maşina va fi lansată la Frankfurt, în septembrie. Preţul estimativ este sub 15.000 de euro.

Nostalgicii „bombei de plastic“, cum era supranumit Trabantul din cauza fumului dens evacuat de motor, dar şi a materialului din care era confecţionată caroseria, au de ce să se bucure: New Trabi va fi lansat în această toamnă la Salonul de la Frankfurt.
La trei ani de la primul anunţ oficial al revenirii automobilului popular Trabant, Herpa, un producător de automobile în miniatură care deţine dreptul de folosire a mărcii Trabant, a anunţat că este gata să demareze producţia de serie.
Autorii proiectului au avut nevoie de doi ani pentru a pune la punct toate detaliile legate de design, interior şi sistem de propulsie, New Trabi urmând să fie dezvăluit în versiunea finală în perioada 17 – 27 septembrie, după ce, la ediţia din 2007 a Salonului de la Frankfurt, Herpa prezentase un studiu la scară redusă. Germanii au fost de-a dreptul încântaţi de revenirea lui Trabi, peste 90% dintre persoanele intervievate în cadrul unui sondaj arătându-se extrem de interesate, ceea ce a determinat Herpa să decidă producţia în serie.
În ceea ce priveşte aspectul, revista germană Autobild vorbeşte despre un mini simpatic, un „cub“ cu aspect neo-retro, care va avea o calitate şi performanţe superioare predecesorului său.

Parteneriat cu Indikar

Firma Herpa a semnat recent un parteneriat cu Indikar, o companie care produce componente auto, pentru a produce în serie versiunea modernă a Trabantului. Denumit New Trabi, conceptul va întruchipa un hatchback cu cinci uşi, de culoare albastră cu capotă albă, versiunea în serie a noului Trabant urmând să fie serios adaptată noilor cerinţe de pe piaţa auto, cum ar fi normele de poluare şi de siguranţă.
Producţia va începe, cel mai probabil, în anul 2011 în Saxonia, la Grossenhain, Herpa luând în calcul şi înlocuirea vechiului motor de 24 de cai-putere cu un motor BMW. Preţul estimativ al noului Trabant va fi sub 15.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS