19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova se va înfrăţi cu oraşul britanic Wakefield

Craiova se va înfrăţi cu oraşul britanic Wakefield

O delegaţie a districtului Wakefield, însoţită de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, se va afla în municipiul Craiova, în perioada 22-24 iulie 2009.
Cu prilejul acestei vizite vor demara procedurile de înfrăţire dintre cele două oraşe: Craiova şi Wakefield. Din delegaţie vor face parte membri ai Consiliului Local din Wakefield şi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Wakefield – first.
Wakefield este oraş cu o populaţie de cca. 77.000 de locuitori şi în acelaşi timp un important district metropolitan şi centru industrial. În plus, oraşul are o experienţă remarcabilă în atragerea şi utilizarea fondurilor europene.
Ambasada britanică sprijină dezvoltarea unor relaţii directe între regiuni din Regatul Unit şi România, prin schimburi de experienţă şi crearea de oportunităţi comerciale. Printre exemplele de succes se numără parteneriatele: Nottingham – Timişoara, Leeds – Braşov şi East Midlands – Prahova.
Agenţiile de dezvoltare din Wakefield şi Craiova au obţinut de curând finanţare europeană pentru un proiect comun: "Antreprenoriat, initiaţiativă şi dezvoltare pentru Oltenia" se va desfăşura pe o perioadă de doi ani.  
Pentru implementarea acestui proiect, cele două agenţii vor semna, la Craiova, o extensie a unui protocol bilateral de colaborare care datează din septembrie 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII