11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMama bolnavului nu are gripă porcină

Mama bolnavului nu are gripă porcină

Mama craioveanului bolnav de gripă porcină nu este infectată cu virusul A H1N1. Analizele de laborator efectuate de Institutul „Cantacuzino“ din Bucureşti au arătat că femeia nu este infectată, cu toate că a călătorit împreună cu fiul ei din Marea Britanie. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, unde este internat tânărul de 23 de ani, susţin că au primit rezultatele ieri, la ora 13.00. Până la aflarea rezultatului, mama tânărului bolnav a avut interdicţie de a părăsi locuinţa. Doctorii de la „Victor Babeş“ mai spun că abia mâine îi vor putea preleva probe în vederea analizelor şi surorii pacientului, pentru că atunci se vor împlini cinci zile de la data la care tânăra a intrat în contact cu fratele ei.
Potrivit medicilor craioveni, celelalte două persoane care l-au însoţit pe tânăr în avion la întoarcerea din Marea Britanie nu sunt monitorizate la Craiova, fiind de competenţa medicilor din Turnu Severin, unde au domiciliu.
Până la această dată, numărul cazurilor de gripă porcină confirmate în România a ajuns la 49. Ultimul caz anunţat ieri de Ministerul Sănătăţi este un cetăţean croat, de 24 de ani, care a venit pe 5 iulie din SUA. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS