14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Dosarul Negreţ - amânări cu repetiţie

Craiova: Dosarul Negreţ – amânări cu repetiţie

Curtea de Apel Craiova se chinuieşte de câteva luni să pună capăt dosarului în care este judecat pentru corupţie fostul primar al municipiului Băileşti, liberalul Ioan Negreţ. Până acum, în aproape un an, judecătorii se pot lăuda numai cu 13 termene şi amânarea de patru ori a pronunţării unei decizii în acest caz.
În 2006, procurorii Serviciului Teritorial Dolj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, a primarului de atunci al Băileştiului, Ioan Negreţ, în prezent consilier local al PNL. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi contabilul Poliţiei Comunitare din localitate, Ion Berbecaru. La Tribunalul Dolj, atât primarul Negreţ, cât şi contabilul Berbecaru au fost găsiţi nevinovaţi în cazul acuzaţiilor de luare de mită. Au fost însă găsiţi vinovaţi pentru celelalte infracţiuni, dar judecătorii au apreciat că faptele nu erau prea grave. Negreţ a primit şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, iar Berbecaru s-a ales cu o pedeapsă triplă, de un an şi şase luni de închisoare, dar tot cu suspendare, pentru trafic de influenţă.
Procurorii DNA au făcut apel împotriva sentinţei, dosarul ajungând astfel la Curtea de Apel Craiova acum un an.
După mai multe termene, dosarul a fost mai întâi luat în pronunţare pe 10 martie. Instanţa a amânat pronunţarea cu o săptămână, pentru ca, pe 17 martie, să decidă repunerea cauzei pe rol.
Au urmat alte câteva termene, plus amânări mai mult sau mai puţin justificate, şi s-a trecut din nou la judecarea apelului, pe 22 iunie. Avocaţii şi reprezentanţii DNA au pus concluzii, iar dosarul a rămas din nou în pronunţare. Şi iarăşi completul de judecată a amânat pronunţarea pentru 30 iunie. Pe 30 însă, completul a amânat din nou luarea unei decizii pentru 6 iulie. Nici luni însă, judecătorii nu au luat o decizie, hotărând să amâne din nou pronunţarea – pentru a patra oară – pentru 9 iulie. Rămâne de văzut dacă joi vor ajunge la vreo decizie în acest dosar ori vor pleca liniştiţi în vacanţa judecătorească, obosiţi după încă un sezon de reuşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII