10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa din Dunăre, analizată de specialişti

Apa din Dunăre, analizată de specialişti

Direcţia Apelor (DA) Jiu Craiova va organiza luni o campanie experimentală de prelevare de probe de apă din Fluviul Dunărea, în zona Portului Bechet. Evenimentul marchează Ziua Dunării. „Pe 29 iunie, reprezentanţii Laboratorului Direcţiei Apelor Jiu, împreună cu un grup de copii, vor preleva şi analiza probe de apă“, a declarat Costică Păunescu, director Resurse Apă, în cadrul şedinţei Comitetului de bazin Jiu-Dunăre, organizată vineri, la Craiova. Acesta a explicat că obiectivul acestei campanii este acela de a implica oamenii în activităţi locale, care să contribuie la protejarea şi la îngrijirea ecosistemului bazinului Dunării, precum şi la educarea tinerilor în privinţa protecţiei apelor şi a mediului în general. „Un eveniment asemănător va avea loc şi la Drobeta Turnu Severin, unde câţiva copii vor face recoltări de probe, astfel încât să înţeleagă mai bine ce înseamnă Dunărea pentru noi“, a precizat Nicolae Tălău, directorul DA Jiu.

Despre Ziua Dunării

Ziua Dunării este unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale. Manifestările organizate cu această ocazie se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a ţărilor de a adopta măsuri şi strategii pentru protejarea Fluviului Dunărea, fie că este vorba de fenomene extreme (secetă, inundaţii), fie că este vorba despre poluări accidentale.
Ziua Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată la Viena şi a fost organizată de Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), pe 29 iunie 2004. Aceasta a coincis cu împlinirea a zece ani de la semnarea Convenţiei pentru protecţia Fluviului Dunărea, la Sofia, Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS