11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVijelie în Mehedinţi

Vijelie în Mehedinţi

Ploaia şi vântul au făcut ravagii miercuri seară în Mehedinţi. Apa a intrat în curţile oamenilor din Şimian, iar trei localităţi au rămas fără energie electrică din cauza copacilor căzuţi peste firele de înaltă tensiune.

Cea mai gravă situaţie a fost în comuna Şimian. Ploaia puternică a înfundat în 30 de minute canalizarea, a intrat în curţile oamenilor şi a blocat strada principală.
„Nu a venit nimeni să ne ajute. Am pus saci cu nisip la porţi ca să nu ne intre apa în curţi. Vine mizeria de la blocuri, pentru că sunt canalizările înfundate. La cea mai mică ploaie ne inundă“, a spus un bărbat.
Şi în satul Piatra Albă din comuna Şimian, apa a intrat în trei gospodării şi în beciurile caselor. Trei echipaje de la pompieri au acţionat toată noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei.
„Din cauza precipitaţiilor ce au căzut în Mehedinţi, pompierii au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru a evacua apa din trei gospodării din localitatea Piatra Albă. Şi în Drobeta Turnu Severin s-a intervenit cu o motopompă, pentru scoaterea apei din beciul unui case, din cauza lucrărilor de termoficare efectuate în zonă“, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“, Ramona Nistor.
În satele Burila Mare, Ponoare şi Isverna, furtuna a smuls mai mulţi copaci din pământ. Unul dintre ei a căzut peste consola de curent a unei case.
„SVSU Pătulele şi Isverna au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe DJ 564. Localităţile Baia de Aramă şi Floreşti au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar în comuna Ponoarele pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe consola de curent aflată pe acoperişul unui case“, a spus Ramona Nistor.
Posturile de transformare din Baia de Aramă au fost repuse în funcţiune ieri, echipele de intervenţie ale SC CEZ Distribuţie SA acţionând pentru remedierea avariei produse la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS