20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinanţele pun bon de ordine la ghişeu

Finanţele pun bon de ordine la ghişeu

Înghesuială ieri la DGFP Dolj. Pentru a ajunge la ghişeu, contribuabilii trebuie să-şi ia bon de ordine, eliberat de la automatele amplasate la intrare în sediu. Unii sceptici le-au ignorat şi s-au aşezat la coadă, creând în acest fel nemulţumiri.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj a introdus de trei zile un sistem electronic de programare a contribuabilului la ghişeu. Aparatele amplasate chiar la intrarea în instituţie eliberează bonuri de ordine, pentru fiecare problemă a contribuabilului. Când îţi vine rândul, eşti chemat de funcţionari. În plus, numărul bonului este afişat pe panouri electronice deasupra ghişeelor. Ieri a fost o zi de „final de lună“, în limbajul Fiscului, când se depun declaraţii din partea persoanelor juridice, astfel că în cursul dimineţii s-a creat aglomeraţie.

Unii preferă cozile

Numai că oamenii, neobişnuiţi cu bonul de ordine şi sceptici că se va ţine cont de ele, s-au aşezat la rând, în sistemul clasic. Dar când ajungeau la ghişeu li se spunea că le trebuie bon de ordine. De aici au apărut nemulţumirile. „Am implementat un program de ordonare la ghişeu, dar merge mai greu la început. Oamenii se pliază mai greu la lucrurile moderne. Practic, mergem în paralel cu ambele sisteme (şi cu bon de ordine, şi la rândul clasic) până când se mai obişnuiesc cetăţenii. La noi este mai greu să ne civilizăm. Cu aceste bonuri pur şi simplu omul poate să facă altceva până îi vine rândul. Nu trebuie să stea la coadă la ghişeu“, a spus directorul coordonator al DGFP Dolj. El a mai spus că sistemul acesta cu bonuri de ordine este implementat la nivel naţional de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Angajaţi ai Fiscului stau la intrare în clădire şi îi îndrumă pe contribuabili să ia bon de ordine.
La ghişee au apărut divergenţe între cei care au ignorat aparatele ce eliberează bonuri de ordine şi între persoanele care şi-au luat „hârtiuţele“ respective. „S-au aşezat la rând şi cei fără bon de ordine şi s-a dat totul peste cap. Mi se pare un lucru civilizat să iei bon. Însă, având în vedere modul în care înţeleg unele persoane să se comporte atunci când ajung acolo şi să nu respecte bonurile de ordine, cred că ar fi mai bine să fie ţinute la uşă şi să nu li se permită accesul în clădire decât dacă iau bon de ordine“, a spus Andreea Florescu, din Craiova. Primăria municipiului a implementat un astfel de sistem cu bonurile de ordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII