11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a decis câştigătorul licitaţiei de modernizare a Aeroportului Craiova

S-a decis câştigătorul licitaţiei de modernizare a Aeroportului Craiova

Licitaţia pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova a fost câştigată de o asociaţie a două firme, Atlas şi Polystart Impex din Craiova. Oferta câştigătoare a fost de 7,5 mi-lioane de lei şi un termen de execuţie de 12 luni.

Potrivit lui Dumitru Chilom, şeful Serviciului achiziţii din cadrul Aeroportului Craiova, oferta făcută de asociaţia Atlas – Polystart a câştigat cu 93,3 puncte licitaţia pentru lucrările de modernizare a Aeroportului din Bănie. Oferta firmei Argecom, în asociaţie cu Biff Internaţional Piteşti, de pe locul II, a întrunit un punctaj de 90,5, având o ofertă de 9,2 milioane de lei şi un termen de execuţie de opt luni. Pe locul trei s-a clasat asociaţia firmelor Con-A, Novara şi Xtal, cu 89,5 puncte, oferta acestora fiind de 9,5 milioane de lei şi un termen de execuţie de opt luni. Rezultatul evaluării ofertelor va fi cunoscut oficial peste câteva zile. „În prezent, aşteptăm să vedem dacă se va depune vreo contestaţie, urmând ca săptămâna viitoare să semnăm contractul de atribuire“, a declarat Dumitru Chilom.

Pe ce se cheltuiesc banii

Potrivit şefului Serviciului achiziţii al aeroportului, lucrările de modernizare includ reabilitarea şi amenajarea unor spaţii de parcare şi a aleilor, supraînălţarea turnului de control al aeroportului şi placarea faţadei clădirii cu un material special, alucobond. De asemenea, se va ridica un perete-cortină între clădiri. În incinta aeroportului se vor amenaja o galerie pietonală şi două fântâni arteziene, iar clădirile vor beneficia de un iluminat arhitectural cu leduri albastre. Două firme luminoase de circa 30 de metri, conform lui Dumitru Chilom, vor semnala Aeroportul Craiova.
Lucrările de modernizare prevăd şi reabilitarea instalaţiei electrice şi modernizarea punctului de transformare a energiei electrice. De asemenea, clădirile aeroportului vor fi echipate cu un sistem de detectoare de incendiu şi va fi modernizat şi sistemul actual de supraveghere video cu camere cu infraroşu. Pe lângă modernizarea instalaţiilor sanitare şi termice, se va cosmetiza şi zona verde din preajma aeroportului.
Iniţial, 27 de firme şi-au anunţat intenţia de a se înscrie la licitaţia pentru modernizarea Aeroportului Craiova, dar numai opt au făcut-o. Deschiderea ofertelor s-a făcut în primele zile ale acestei luni şi, ulterior, au fost eliminate trei asociaţii pentru diverse neconformităţi.
Aeroportul Craiova este inclus într-un masterplan realizat pentru întreaga zonă de compania Halcrow România SRL. Masterplanul ar urma să fie predat în perioada septembrie-octombrie şi, pentru realizarea sa, Consiliul Judeţean Dolj a alocat 2,6 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII