Producătorii a cinci alimente tradiţionale – cârnaţi de Pleşcoi, brânză de burduf din zona Branului, virşliul din Hunedoara, pita de Pecica şi salamul de Nădlag – vor începe anul acesta întocmirea documentaţiei pentru obţinerea protecţiei europene de denumire geografică. Obţinerea protecţiei de denumire geografică oferă o serie de avantaje producătorilor, printre care faptul că doar cei înregistraţi în lista de producători mai pot realiza produsul respectiv după obţinerea siglei de calitate, potrivit directoarei executive a Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti (ONPTER), Lucia Romanescu. Amănunte puteţi citi în Gazeta de Sud.
Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţia europeană
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei