9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorii de alimente tradiţionale vor protecţia europeană

Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţia europeană

Producătorii a cinci alimente tradiţionale – cârnaţi de Pleşcoi, brânză de burduf din zona Branului, virşliul din Hunedoara, pita de Pecica şi salamul de Nădlag – vor începe anul acesta întocmirea documentaţiei pentru obţinerea protecţiei europene de denumire geografică. Obţinerea protecţiei de denumire geografică oferă o serie de avantaje producătorilor, printre care faptul că doar cei înregistraţi în lista de producători mai pot realiza produsul respectiv după obţinerea siglei de calitate, potrivit directoarei executive a Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti (ONPTER), Lucia Romanescu. Amănunte puteţi citi în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII