19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

www.admitereliceu.ro

Cei peste 200.000 de elevi de clasa a VIII-a pot accesa, de vineri, site-ul www.admitereliceu.ro, unde au posibilitatea
să-şi calculeze media de admitere şi să-şi aleagă, în funcţie de aceasta, liceul.
Alegerea unui liceu în funcţie de notele la tezele unice şi de media de absolvire a gimnaziului, care au, fiecare, o pondere de 50%, este o etapă extrem de importantă în procesul de admitere, iar elevii trebuie să ţină cont atât de rezultatele pe care le au, cât şi de numărul de locuri disponibile şi de media ultimului admis cu un an în urmă la instituţiile de învăţământ pentru care optează. Dacă nu apreciază corect nivelul concurenţei la liceele unde candidează, elevi cu rezultate bune ar putea să nu fie admişi la nici o instituţie de învăţământ postgimnazial.
Site-ul conţine informaţii complete despre admitere – profile, filiere, specializări, număr de locuri pe fiecare specializare, media de admitere din 2008 pentru fiecare specializare şi limba de predare. Fiecare liceu din România are o fişă de prezentare care cuprinde numărul elevilor, date despre dotări, informaţii de contact şi localizarea pe o hartă interactivă.
Elevii mai au timp să-şi aleagă liceul până pe 18 iunie, când va începe completarea fişelor de înscriere. Pe 3 iulie va avea loc repartizarea propriu-zisă, iar apoi vor fi afişate listele cu elevii admişi şi cu locurile în liceu rămase disponibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS