Dinel şi-a tras plajă la DunăreControversatul afa-cerist Dinel Staicu, preşedinte al SIF Oltenia, şi-a tras plajă privată la malul Dunării, pe terenul revendicat de o persoană fizică, aceasta susţinând că pământul aparţine familiei sale de câteva zeci de ani. Pe cei 4.000 de metri pătraţi aflaţi în litigiu, Staicu a construit o replică a parcului RSR de la Jiu, pe care l-a dotat cu celebrele tunuri, o piscină, un ponton, dar şi un skijet pentru senzaţii tari de weekend.

Aproape 4.000 de metri pătraţi pe malul Dunării, în comuna Eşelniţa, un infinit de probleme. Stăpânul lor, Dinel Staicu, atotputernic, plin de bani, atotcunoscător în probleme de retrocedare. De partea cealaltă, Constantin Brâncoveanu, un om simplu din comună, al cărui ghinion s-a numit Hidrotehnica SA Orşova. Respectiva societate a primit plocon de la stat zeci de mii de metri pătraţi de teren confiscat de comunişti de la oameni, pe care i-a folosit, iar apoi vândut, o parte din teren ajungând în cele din urmă în curtea lui Dinel Staicu, mare iubitor de pământ.

I-au pus gardul la pământ

Ca să poată reintra în posesia pământului, Constantin Brâncoveanu a dat în judecată societatea în 2005. După o luptă surdă în justiţie, în 2006, Brâncoveanu a câştigat definitiv şi irevocabil procesul. Potrivit sentinţei, Hidrotehnica era obligată să îi lase lui Brâncoveanu „în deplină proprietate şi paşnică folosinţă suprafaţa de 1.387 de metri pătraţi. Victorios, omul şi-a angajat un executor judecătoresc, şi-a luat pământul în primire şi l-a împrejmuit cu gard. „La un moment dat, m-am trezit că gardul fusese dat jos şi înlocuit cu altul. Am întrebat în stânga şi în dreapta, cei de la firmă susţineau că nu ei l-au dărâmat. Aşa a rămas de atunci. Nu pot intra pe propriul meu pământ“, a declarat Brâncoveanu. Cei 1.387 de metri pătraţi nu sunt singurii pe care acesta susţine că Hidroconstrucţia SA Orşova îi ocupă abuziv. „Alţi 4.000 de metri pătraţi situaţi lângă cei 1.387 sunt folosiţi de Hidrotehnica. I-am cerut şi pe aceştia în instanţă, dar societatea i-a vândut abuziv unei firme din Craiova, Hidrotehnica SRL, deţinută de SIF Oltenia. Acea suprafaţă a fost însuşită de Dinel Staicu, care şi-a construit acolo un conac şi a transformat malul Dunării în plajă privată“, a mai spus Brâncoveanu. Potrivit spuselor sale, după acţiunea de revendicare, Hidroconstrucţia SA Orşova a vândut imediat terenul firmei similare din Craiova pentru a-i face pierdută urma.

Staicu despre el: „nu cumpăr ţepe“


Prin contractul de vânzare-cumpărare încheiat între cele două societăţi pe 27 martie 2007, 23.864 de metri pătraţi situaţi în punctul „peste coaste – pe lângă deal“ au trecut în proprietatea Hidrotehnica SRL Craiova. După spusele lui Brâncoveanu, amplasamentul coincide cu cel al terenului revendicat de el. Suma de vânzare trecută în document este de aproape 420.000 de lei. Interesant este faptul că Hidrotehnica ştia că plăteşte o sumă importantă de bani pentru un teren pe care riscă să-l piardă în urma procesului. „Cunosc modul de dobândire a imobilului înstrăinat, ştiu că nu este grevat de sarcini sau procese, cu excepţia acţiunii de revendicare(…), înţelegând să-l cumpăr pe riscul societăţii“, menţionează cumpărătorul în contract. Deşi, în acte, terenul este deţinut de firma din Craiova, în realitate, el este folosit de Dinel Staicu. Hidrotehnica SRL Craiova are ca acţionar unic Oltenia Leasing IFN, care este deţinută, la rândul ei, de persoane fizice. Legătura cu Staicu vine pe filiera administratorilor, unul dintre ei, Carmen Ioana Popescu, fiind mâna dreaptă a lui Staicu şi membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia. Dinel însuşi recunoaşte că a construit ceva pe terenul de lângă Dunăre. Bossul de la SIF ştie că există un proces pentru terenul în cauză, dar nu se teme. „Terenul acela este al SC Hidrotehnica SRL Craiova. Cel care a vândut (Hidrotehnica SA Orşova – n.r.) a vândut pe baza unui titlu, altfel notarul nu-şi punea ştampila pe actul de autentificare. Nu ştiu de ce acea persoană revendică terenul, dar, dacă va reuşi să anuleze titlul de proprietate, atunci jos pălăria, va anula şi contractul de vânzare. Eu mi-am îngrădit proprietatea. Staicu nu cumpără ţepe. Am cumpărat puţine la viaţa mea“, a spus Staicu.

Ce conţine conacul lui Dinel

Pe terenul în litigiu, Dinel a construit un conac, străjuit pe o parte de porţi înalte, pe care a montat plăcuţe inscripţionate „teren proprietate privată“. În mijlocul plajei amenajate, a construit o piscină înconjurată de umbreluţe. Lângă, străjuieşte un tun, precum cel de la parcul RSR. Lângă pontonul de trei metri se odihneşte o barcă şi un skijet. De menţionat că locul de vacanţă unde Dinel& comp trag săptămânal, după spusele localnicilor, este amplasat la marginea Drumului Naţional 57, care face legătura între Orşova şi Moldova Nouă. 

 Comenteaza acum

59 Comentarii

 1. nostradamus said:

  Dar cu o teapa (la propriu) in dosu-i de militian cand cand va ” cumpara” nesimtitul? Sper sa se intample cat mai curand!

 2. Dan RO-tariu said:

  D-le Tudor STATUL a “confiscat” terenul. Am scris cu ghilimele pentru ca nu stim regimul juridic sub care a intrat in proporietatea statului. Destule terenuri au fost date in compensare celor care erau expropriati sau li se dadea bani pe teren. Familia bunicii dinspre mama a fost stramutata impreuna cu satul si … inclusiv cimitirul pe versant mai sus pentru ca o data cu punerea in functiune a barajului satul vechi a fost acoperit de ape, deci li s-a dat teren in compensare. Este adevarat ca in prima faza a socialismului exproprierile au insemnat suprafete insemnate de 73,2% din suprafata arabila, insa au afectat doar 2,8% din cele 15.000.000 de cetateni romani.Pentru ca si atrunic erau oameni cu mii de hectare ca dom Costel membru PDL care a sechestrat persoane ca sa-i vanda firma lor, fapta pentru care a fost uns director si altii care abia aveau dupa ce sa bea apa … adica era un stat capitalsit polarizat ca avere clar 2,8% stapaneau 73,2% din terenul arabil. Cred insa ca omul acesta e in situatia familiei buncii mele si probabil i s-au dat bani pe terenul respectiv de la stat in momentul exproprierii, pentru ca probabil a fost expropriat mai tarziu si e vorba de suprafata infima. Dinel Staicu e omul care nu pierde niciodata … din cate putem observa … el permanent castiga … dar abia astept sa-l expropriem prin lege si pe DOMNIA sa si pe DOMN Costel, si pe DOMN Popeci si pe Videanu si pe Patriciu … ca multe averi au crescut la unii in curte si multe averi au disparut din curtea poporului!

 3. florin said:

  Da dom’le, sa mai zica cineva ca doar nea Nicu impuscatu’ avea palate!

 4. Che Guevara said:

  pe ei toarashe Rotariu, sa-i belim pe tradatorii comunisti care au furat averea poporului.

 5. carcotas said:

  Cred ca de data asta Rotariu cam are dreptate.Cunosc cateva persoane care aveau case pe str.Lalelelor.Case fara autorizatie,construi te prin anii `50 si care au vrut sa se mute la bloc.Prin 1978 au facut cereri ca locuiesc in zone inundabile si ca cedeaza terenul primariei,desi in zona aceea nu s-au construit blocuri din cauza terenului nisipos.Primaria le-a acceptat cerea cu obligatia de a darama casele si a elibera terenul.Le-a dat apartamente cu 3 camere si despagubiri.Ei si-au demolat casele,au continuat sa foloseaca terenul ca gradini de legume si in 90 au dat primaria in judecata pentru expropiere abuziva.La procese nu s-a prezentat nimeni din partea primariei cu procesele verbale de cedare si oamenii si-au castigat locurile de case pe care acum si-au facut vile cu banii luati pe apartamentele date de primarie.Ca ei au procedat si cei ce se stabilisera in Anglia,Franta sau Germania.Cei mai in varsta isi amintesc ca Ceausescu a fost fortat sa le plateasca depagubiri considerabile,prin anii `70 ,iar acum au venit si si-au revendicat propietatile pentru care primisera despagubiri.Nimeni nu s-a obosit sa caute prin arhive documentele necesare si asa au ramas o gramada de oameni pe drumuri,dati afara din case pe care ei le platisera la stat,statul platise despagubiri fostilor propietari,propietar i ce au fost despagubiti a doua oara.De ce s-a facut asta?Pai pe langa aia si-au luat si cei ce le-au inlesnit retrocedarile partea lor.Imi aduc aminte de o astfel de retrocedare petrecuta pe vremea lui Constantinescu;fiul sau infintase o fundatie si a primit ca sediu o casa nationalizata.Statul a bacat cateva miliarde in ea si a renovat-o si utilat-o,apoi a aparut o batranica care a revendicat-o.Binente les ca a fost servita instantanei iar dupa ce a castigat casa a donat-o lui Dragos Constantinescu.Deci de ce ne mai intrebam cum de s-a ales praful de tara asta?

 6. Radical said:

  Bai nea Rotariule, ma enervezi cateodata de imi vine sa facem cunostinta. Stii ce le-a dat statul la cei expropriati ? Le-a dat pu-la ca despagubire. Si stii asta, dar nu ai puterea s-o recunosti. Asta e marele defect al vostru. Ca altfel ati fi sus de tot. Tot minciuna va reprezinta si tot cu ea va duceti in rai (sai iad, in functie de partid) . Tati, exista acte ca au fost despagubiti la “justa valoare” ? Cine defineste “justa valaore” ? Cei care au facut exproprierile au fost niste bestii, niste mujici, niste analfabeti. Cei care au fost trimisi sa ii confiste casa unei matusi de langa medicina veche nu stiau sa scrie, i-au pus pe proprietari sa scrie, ca n-au ochelarii la ei. Si cu toate ca au scris ca acea casa le ramane in proprietate, tot le-au luat-o. Au recuperat-o dupa 89, dar nu mai spune minciuni, ca unii dintre noi au avut de a face cu asta. Asta va strica … MINCIUNA ! Nu convingerile politice ma deranjeaza, pentru ca fiecare are dreptul sa gandeasca cum vrea, dar minciuna ma irita fantastic *** Iar Dinel asta este fost comunist. Astia au devalizat tara, nu capitalistii. Capitalisti nu exista in romania. Doar lupi in blana de oaie si anume fostii comunisti mincinosi. Iar cei care nu au apucat din ciolan, canta acum pe forumuri. Asta este convingerea mea in momentul asta.

 7. to`arashul Matrics said:

  ce usor cazi in capcana…. “Iar Dinel asta este fost comunist.”….. Ce-are aia cu prefectura?!!! Atunci am dreptate ca massmedia este instrument de brostire in masa: musulman=terorist dle Radical? TOTI AM FOST COMUNISTI!

 8. tovarasul artist said:

  cand eu voi ajunge prim secretar de stat , am confisc la toti capitalistii astia toate terenurile si imobilele, vor fi si despagubiti cu cate o sticla de ulei sau un borcan de gem,ii voi baga sa locuiasca inghesuiti intrun buncar de ciment pentru ca terenul este al statului.Eu cu nevasta si cu copii mei voi construii cea mai mare cladire din lume in care voi locui doar eu .Noi comunistii vom cosntruii spitale,fabrici si multe blocuri ..asta ca sa nu se zica ca nu facem nimica.Deasemenea vom trimite toti taranii la oras ca sa populeze blocurile si fabricile iar pe oraseni ii voi trimite la munca canpului in cadrul CAP si nu in ultimul rand am sa repopulez casele si vilele (boieresti) cu tigani si asta se va numi nationalizare…am multe planuri in cap si abea astept sa ajung la conducerea tarii sa va arat eu voua..mama voastra de capitalisti

 9. to`arashul Matrics said:

  to`arashe artist ori esti platit sa ironizezi o asemenea situatie (deposedarea poporului roman) ori nivelul tau intelectual echivaleaza pe cel al unui prescolar daca nu iti dai seama de situatia tragica in care se gaseste (si) Romania! Dle Radical da-mi voie sa-ti aduc aminte ca si pamintul alor mei a fost “confiscat” pt C.A.P. cu documente in ordine si l-au avut inapoi fara mari probleme (birocratia post-decembrista)! Bine, nu a fost chiar tanda pe manda dar a fost destul de aproape! Numai pentru citeva cazuri izolate nu pot generaliza la o stare de fapt! Acum si cel care avea casa in calea Drumului National trebuie plins de mila? Ia mai gindeste-te si incearca sa fii mai obiectiv! Cit despre teoria patrihotzeasca cum ca familia era destu de instarita sa va mearga bine in ultimii 60 ani adu-ti aminte ca au mai fost Crize “Internationale” care au lovit si in Romania…. pina a ajuns baubaul ala de Ceausescu la conducere si linistit apele! Obiectivitatea este greu de regasit cu atitea atacuri (pseudo) intelectuale!

 10. doctoru said:

  confiscarea facute de comunisti perntru CAP-uri nu e cu ghilimele, ci a fost de-a dreptul expropriere. taranii n-au primit nimic in schimbul pamantului luat cu japca, dimpotriva au muncit ca robii zeci de ani la stat. produsele muncii lor luau calea silozurilor de stat, iar ei au iesit cu pensie de cateva sute de lei. apoi ca sa isi ia pamantul inapoi a fost o lupta surda. de multe ori pamantul detinut cu acte inainte de razboi s-a evaporat, a ajuns pe mana profitorilor postrevolutionari. din pacate statul comunist a facut mari greseli in ceea ce priveste proprietatea, din pacate noul stat capitalist nu a stiut sa le corecteze, facandu-se alte erori.

 11. doctoru said:

  imi cer scuze pentru greselile gramaticale, dar m-a furat indignarea fata de individul din poza.

 12. to`arashul Matrics said:

  si dl doctor e picat din cer…. “pensii de sute de lei”! dle doctor, bunica mea a murit cu 103 lei pensie! Era nascuta in 1903! Daca esti la fel de bun si la calcule poate ai sa realizezi ca vorbesti “din carti”! Nu-ti apartin acele idei! Schimba-le daca vrei sa fii respectat ca o entitate unica! Stabileste-ti propriile idei pentru a fi unic! Iar “expropiere” mi se pare un termen mai blind decit “confiscare”! Ce zici?

 13. doctoru said:

  pt 14.: te asigur ca nu vorbesc din carti. sute de lei inseamna una doua sau cinci sute de lei, depinde de cate norme au facut CAP-istii. te asigur ca astea sunt ideile mele bine cimentate, am trait destul in comunism si in nici un caz nu am trait bine. si oricare ar fi termenul taranii au ramas fara pamant, in timp ce zonele necooperativizate au dus-o destul de bine. uneori ne pierdem in amanunte si nu vedem padurea…

 14. DILLES said:

  Mai oameni buni eu stiu o batrana care si-a scos parii dupa proprietatea ei si au judecat-o ,ba chiar au condamnato .Pe acest smecher chiar nu il vede DNA. Dar traim intr-o tara in care ne place sa fim condusi de afaceristi,comunisti si smecheri .Normal ca isi fac de cap ,atat timp cat legea la noi nu este lege ,firar ea adracu cu cine a inventato, ca este mai mult pt. ei ca sa poata sa scape de judecata si condamnari.Unde esti tu Tepes doamne….DNA-ule nu mai dormi cand trebuie sa inhati pestele cel mare .Ai grije!

 15. Dan RO-tariu said:

  Juridic este incorect ca termenul confisca sa fie utilizat pentru terenuri care nu se pot confisca ci doar expropria. In sfarsit …da Radical ai dreptate cei 1000 de comunisti carora li s-a dat drumul din inchisori la 23 august 1944 au gresit cand s-au razbunat pe burghezo-mosierii care detineau mai multe case si le-au expropriat toate casele. Nedreptatea rezulta din faptul ca trebuia sa li se lase o locuinta in proprietate, pentru ca asa cum au procedat au discriminat (de … dupa ce bagi la inchisoare pentru ideile lor niste oameni nevinovati care nu au facut nimic altceva decat sa propage idei crestinesti … sa nu te astepti la o dreapta cumpanire pentru ca ei au acumulat) iar socialismul nu ar fi trebuit sa discrimineze ci sa imparta mai corect resursele societatii, ceea ce a si facut permanent in cei 41 de ani. De fapt sistemul socialist trebuie sa faca pentru popor ceea ce Biblia povesteste despre faptele lui Isus: face spitale sa vindece poporul, face fabrici de paine sa manance tot poporul, face locuinte sa locuiasca tot poporul, face locuri de munca ca sa aiba tot poporul dreptul la viata. Deci matusa care si-a pierdut unica casa a fost nedreptatita de niste oameni care au fost nedreptatiti la randul lor, pentru ca daca nu ar fi fost nedreptatiti altfel s-ar fi pus problema, sunt sigur. Insa ce legatura are matusa cu acest om care probabil si-a luat banii, nu face parte dintre bogatii expropriati in anii de inceput a socialismului?
  Ca si eu vreau sa te intalnesc, dar nu ca sa ne injuram ca sub-educatii si nici sa ne paruim ca animalele ci sa stam de vb civilizat la un suc, pacat ca Cico nu mai gasim ca era mai natural decat aiurerile de acum … :)) Tatal meu ca proiectant de drumuri si poduri in momentul in care proiecta acele drumuri stia ca un drum modern nu poate urmari sinuozitatile vechiului drum de carute (ca atunci cand a luat PCR putereasingurul drum pavat cu piatra cubica era Bucuresti Ploiesti, restul drumurilor erau drumuri neasfaltate, pentru carute) si trecea prin curtile oamenilor, extrem de rar prin casele oamenilor insa asta e mersul inainte al societatii, e necesara si exproprierea care a existat in toate constitutiile indiferent de sistemul de drept. Pacat ca putini stiu ca institutia exproprierii e o ramasita din feudalism cand Regii Angliei de ex expropriau pe proscrisi si cu Statul insemna monarhia acele terenuri si case expropriate intrau in componenta averii casei regale. Asa se intampla in toata Europa si baza averilor multor monarhii asa a fost creata: uneori au provocat o razmerita a viitorului proscris tocmai pentru ca in prealabil au pus ochii pe averea acestuia. Insa comunistii nu au expropriat terenurile si si le-au vandut lor ci cu veniturile generate de aceste exproprieri a celor 2,8% bogati s-au putut realiza toate lucrurile bune din socialism. Prin expropriere matusa ta a reusit sa intre in Rai pentru ca nemaifiind bogata nu a mai fost camila care sa treaca prin urechea acului, ca sa parafrazez 🙂

 16. R. Actionaru said:

  Pentru cei care isi dau cu parerea si nu stiu despre ce este vorba ii informez ca:
  – tot ce se afla construit pe clisura Dunarii, dela Orsova pana la Svinita a fost expropriat si mutat pe alte amplasamente;
  – pe langa sumele primite ca despagubiri cetatenii au benefiat faciltati la cumpararea materialelor de constructii(10 bani caramida, 15 lei sacul de ciment, transport gratuit transportul materialelor rezultate din demolari, terenuri gratuite pentru amplasarea constructiilor).
  Ac esta este adevarul, pentru cei care nu cred nu au decat sa caute decretele de exproprieri si HCM-urile emise dupa inceperea lucrarilor la SHN Portile de Fier.Deci, fiind expropiat terenul a apartinut unei firme de stat si probabil exista documente care atesta intrarea in patrimoniul acesteia. In aceste conditii cumparatorul putea fi oricine, dar faptul ca l-a cumparat una din firmele lui Staicu Dinel nu are importanta. Important este faptul ca Statul Roman nu mai are organe si institutii care sa-i apere interesele. Despre aceasta problema ar trebui sa discutam si nu despre o persoana care si-a urmarit interesul ca orice om de afaceri. Am zis>

 17. Van&Ghe said:

  Comentarii de tot felul.ROTARIU fiind vechi militant are niste pareri care nu corespund cu nimic in situatia actuala.Dinel Staicu nu este un prost si nu face afaceri nesigure,iar vechii propietari ce au facut pana acum dece nu au facut ei ce a facut Dinel sau tunul lor a fost in epoca lui D.D Rotariu..Nu au importanta comentariile, pentru Romania este bine tot ce se construieste.Dinel daca era vinovat era legat,asa ca este deslegat sa faca multe lucrari.Rotariule comunistii tai sant fruntea.

 18. elev said:

  bah rotariule,tu le stii pe toate??? tu nu esti altceva decat un comunist frustrat!!!!! piei de aici bai comunistule!!!!!!!!! !!!!, insa prima data plateste-ti liftul!!!!

 19. Dinel bordel said:

  Tzara de mafiotzi.Mai nou corb la corb isi scoate ochii.Dinele ai vazut cand a venit Ford cum ai lins gaura din dos ?Pestele mai mare manaca intotdeauna pestele mai mic.Dinel e doar o shtiuca de dunare.Cand vine Marele Alb si da cu pu-lanul de masa, shtiuca isi indeasa capu n fund sa nu i l taie.Dinele un lucru e cert…nu o sa mori cu capu pe perna ta.

 20. Dinel Bordel Ostropel said:

  Tot io….
  Ba da Dinel asta doar hoteluri, bordeluri si moteluri stie sa faca.Binenteles la bordel pune blazonul familiei sale regale:Tunurile(econ omice) din Navarone.Dinel e specialist in tunuri.Visu mariei sale e sa faca o plaja privata la Sinaia, pe ce parau o fi pacolo si sa se inscauneze ca Conte de Curmapuci de Dolj.Eu ii propun sa infiintzeze asociatia capushilor, paduchilor si urechelnitzelor iar pe el sa se numeasca parinte spiritual.Se pot inscrie si lipitorile, sifilisul si alti bagabontzi de craiova.

  Ah si inca ceva:dinel a intrat in Cartea Recordurilor cand, in Romanesti, a fost cel dintai care a facut o plaja privata la canalul colector, acolo spre Redac.Culmea e ca e plina plaja, vin colocatarii din cartier care apreciaza bunu gustu si stilul inconfundabil a lu Dinel

 21. pt Rotariu said:

  Tovarase Rotariu,in legatura cu ceea ce nu recunosti drept confiscari as vrea sa ma lamuresti si pe mine intr-o chestiune:bunicii mei au fost declarati chiaburi deoarece aveau 28 pogoane de pamant.Bunicul a refuzat sa se treaca in colectiv drept care a fost arestat si 3 ani nu am stiut de el.Nu stiu daca cunosti termenul de a fi “dus din post in post” si o sa ti-l lamuresc>Seful de post din comuna la batut bine si la dus in urmatoarea comuna unde l-a dat in primire sefului de post de acolo si tot asa pana la Craiova.Intr-un singur post nu a fost batut “dusmanul de clasa”.Cand s-a facut caminul cultural din comuna au venit oaspeti de la raion si regiune la inaugurare.A venit politia acasa si ne-a luat mobila din camera buna(cum ii spunea bunica),cu saltele ,plapumi,perne,tot ce era in ea,plus scaunele cu spatar pe care le avea(erau vre-o 12,le-am regasit in primarie dupa 10 ani,Inca mai era scris numele bunicului pe dosul lor).nu ni s-a mai inapoiat nimic.Cand s-a facut colectivul au venit autoritatile si ne-au daramat paierul si o casa din curte din care au luat lemnaria si tigla pentru a construi saivanele colectivului (aceste saivane exista inca si cocosi bunicului mai sunt pe unul din ele).Ne-au luat caii,trasura si o sanie tip trasura care se mai afla la spitalul din comuna.A fost luata salba cu 22 de galbeni a bunicii,covoare ,chilimuri,scoarte.D upa `90 am facut cerere pentru pamant si mi-au fost inapoiate 17 pogoane,restul de 11 nu se mai regasesc in acte.Am facut cerere de despagubire pentru ceea ce ni s-a confiscat si demolat dar nu mi s-a luat in consideratie pe motiv ca nu aveam acte.De unde acte cand s-a luat cu japca fara nici un fel de document?Unul din membri colectivei ce cara cu carul materialele a fost chiar socrul actualului primar,dar nu mi s-a ingaduit proba cu martori iar in judecata nu am avut bani sa dau si oricum un vecin a murit cu dreptatea de partea lui,judecandu-se pentru jumatate din locul lui de casa ,luat de colectiv si dat in folosinta altuia care nu avea.A murit de suparare ca nu si-a putut dovedi dreptatea desi avea acte si martori.Astea cum se cheama daca nu sunt confiscari?Donatii?

 22. eu said:

  fratilor nu sint de acord cu capitalisti care au vopsit garduri au aranjat cu conducerile societatilor sa nu faca plata la termenul din contract(pentru care smecheri isi luau dreptul)si asa intrau in posesia intreprinderilor. astia da afaceristi. dar ce facem cu do`n nastase care a fost primministru si a despagubit o firma suedeza cu peste 30 milioane euro zicese penru ca a avut o sucursala in romania nationalizata in perioada interbelica dar nici ceausescu nu acatadixit sa o despagubeasca. dece nu a recuperat el de la irak ceva din datoriile ce le avea catre statul roman? nu iesea nici o spaga niciun comision? vedeti cum au grije alesii boborului de tara asta? mai intotdeauna noi avem grije de conationali nostri dar ce facem cu cei ce au luat pe degeaba petromu,BCR, vezicontractul becthel si cite altele?

 23. ptr. comunistu Matricx said:

  bah tembelule, comunist ai fost tu cu ma-ta si cu ta-tu. boule! cum iti permiti sa ne faci pe toti comunisti gandac de grajd de esti.

 24. Radical said:

  Trotineto, nu cazui in nici o capcana, dar ma enerva abordarea. In loc sa se ia de Dinel, se lua tot de aia exprorpiati *** Daca nr.18 R. Actionaru are dreptate, atunci sa fie judecati pe cei care mai cer o data, daca nu are, sa fie judecati ceilalti. Ee simplu nu ? GDS nu e organ de ancheta, dupa cum a zis, dar profita de un conflic pe care il mediatizeaza discutand cu fiecare parte combatanta (nu am vazut daca a vorbit cu Dinel, in cazul asta) , dar daca tot s-a apucat, sa deconspire itele afacerii *** Legat de exprorpieri, eu stiu ca bunicului meu nu i-au dat nimic, ba chiar l-au arestat sa le spuna pe unde mai are bani ascunsi ca sa ii confiste si pe aia. N-a mai avut … de declarat, dar a murit la vreo juma de an dupa ce l-au tinut acolo o saptamana. Nici cand a murit nu le-a spus la copii ce i-au facut, i-a spus doar lu’ bunica-mea, care ne-a spus dupa revolutie. N-a avut curaj sa ne spuna pana atunci. Asa ca lasati-ma cu omenosii comunisti de acum 60 de ani. Poate or fi aia de acum 40 de ani, dar uitati-va ca ei sunt la putere. Cu ce am cazut in capcana Trtoneto ? E am fost utecist dupa indelungi incercari ca nu puteam sa invat juramantul ala si pana la urma m-au pus sa il citesc si tot m-au facut. N-a mers smecheria. La defilarile de 23 august, ma dadeam lovit, pana m-au prins cu matza in sac si … m-am lovit si ma rau. *** Articolul vorbeste despre altceva : despre cinstitul om de afaceri Dinel Staicu si niste tarani profitori, care incearca sa smulga din avutul obstesc pentru a doua oara despagubiri. Tarani care ne-au facut de ras de-a lungul istoriei prin incultura, obiceiuri duse la nivel de religie nationala si alte rahaturi din astea. Normal ca ceva pute in toata povestea asta si inclin sa ii dau dreptate fara drept de apel, d-lui om de afaceri Dinel Staicu si nu infractorilor de tarani care incearca sa il deposedeze pe Dinel de bunurile castigate cinstiti de-a lungul vietii de militian. *** Asta da capcana. Erati tentati sa le dati dreptate taranilor de pe clisura !!!!

 25. cezarus optimus said:

  BRAVO LUI!DACA ARE CAP SI MINTE MULTA….NU TREBUIE SA-L INVIDIEM!!!OMUL A FOST BAZAT TOT TIMPUL…NU DUPA REVOLUTIE,INTRADEVAR AVEA MAI PUTIN…DAR AVEA.OAMENII TREBUIE SA INTELEAGA CA SUNTEM IN CAPITALISM SI VREMEA SOCIALISMULUI SA DUS.NU MAI PUTEM FI EGALI UNUL CU ALTUL…SI NICI PE VREMEA ACEEA NU ERAM….DAR ACUM!FIECARE OM CU SOARTA SI NOROCUL LUI…..HAI SA FIM CORECTI….CATI DINTRE NOI NU SI-AR DORII SA AIBA CE ARE DINEL STAICU???????BRAVO LUI…..ATAT TIMP CAT LE FACE LEGAL…..JOS PALARIA!!!!

 26. curiosu said:

  Radicalule, parca si tu ai fost comunist, nu-i asa? Cand te-ai bagat in pcr de ce nu te-ai dat lovit?

 27. garda financiara said:

  domnu cezarus, va asigur ca domnu Dinel a facut numai afaceri curate. a vopsit abatoru pe dinafara si directoru n-a avut bani sa-i plateasca lucrarea si atunci Dinel a luat abatoru cu director cu tot care a ramas in functie. a repetetat afacerea asta legala cu statul de cateva ori. taxe n-a platit dar ne-a platit noua dreptu ceea ce este perfect legal. multi dintre noi lucram acum pentru dumnealui ceea ce este de asemenea legal. suntem cumva colegi si io nu va stiu?

 28. Dan RO-tariu said:

  D-le elev de la nr. 20, eu va inteleg ca sunteti in procesul desavarsirii dvs. profesionale si de aceea imi permit cu umilele mele cunostite sa va spun urmatoarele: 1. Pentru ca e necesar sa mai cititi povesti va rog sa cititi povestea lui Robin Hood si sa stiti ca Robin Hood a fost exceptia care si-a primit proprietatea inapoi, cei care au jucat in cealalta tabara, insa, au fost proscrisi la randu-le si proprietatea lor a devenit pe veci a coroanei Angliei … 400 mii ha se fac “muncind”, nu-i asa?!, 2. Cei care au lift achita costurile liftului prin plata intretinerii, o data cu gunoiul, cu gazul metan, cu apa, etc. Eu, repet, nu am nici o datorie fata de vreo Asociatie de Locatari, asadar a afirma contrariul nu poate fi decat o calomnie. 3. Pentru mine care sunt comunist, adept al ideologiei, a fi numit “comunistule” nu inseamna defel o jignire. E ca si cum unui adept al liberalismului i te-ai adresa, incercand sa-l jignesti cu liberalule! E ultima data cand va raspund, daca nu aveti nimic de comentat asupra subiectului, si pentru ca al dvs. comentariu nu a facut decat sa trateze persoana mea care nu face obiectul articolului mi-aqm permis sa va sesizez ca neregulat :)) administratorului siteului. Dreptul la opinie si libera exprimare nu poate echiva in nici un caz cu proasta crestere sau prin folosirea limbajului de mahala, iar lipsa inteligentei nu va poate absolvi de nimic, nici macar de urmarile faptelor dvs.! @@@ Domnule de la 23 familiile noastre s-au aflat in aceasi situatie, insa daca pentru bunuri (mobile) pot fi de acord cu termenul de confiscare atunci cand vorbim de ternuri si case (imobile) nu este un termen corect juridic. Insa eu vad putin diferit problema averii decat dvs. Observ ca f multi craioveni isi fac apartamentul boboc insa pe casa scarii e jegul si delasarea maxima. Ce folos ca avea bunicul dvs. trasura (al meu avea motocicleta) cand drumurile nu erau asfaltate, adica e identica atitudinea cu a craiovenilor descrisa mai sus. In privinta averii consider ca ritmul de acumulare al parintilor mei in socialsim a depasit ritmul de acumulare a bunurilor bunicilor mei. Pentru ca un apartament vandut astazi la oras inseamna averea toata agonisita de familia dvs. in mai multe generatii. 2 pogoane, un ha, inseamna astazi 1.000 de lei, cu un apartament vandut cu 100.000 lei minim. Asadar cumparati 100 de ha, ceea ce nu au reusit sa agoniseasca ncii ai dvs. ni nici ai mei, vorbim de bunici. Stiu ca daca nu ar fi fost PCR ar fi fost altfel, insa ne-ar fi fost mai bine?! Si sa ne uitam doar la ultimii 20 de ani si daca dvs. sunteti multumit eu va spun ca sunt profund nemultumit. Cat despre realitatea târârii din post in post a suspectilor politiei ati descris corect periplul prin care a trecut chiar Ceausescu (intr-un post i s-a taiat limba) si daca aceleasi au fost metodele inseamna ca politia nu a apucat sa fie schimbata ca personal (in 1950 Militia era intesata cu politisti). Oricum ultimii 20 de ani ne-au demonstrat ce era de de

 29. taran de la oras said:

  are dreptate DDR, ai mei au avut zero ha si partidu nea dat casa in craiova pe care am vanduto si miam cumparat 1000 ha de pamant si sunt si parlamentar. daca nu era comunismu acu era vai de capu meu.

 30. Workclass said:

  #8 Matrics, eu NU AM FOST comunist… trebuie sa ma crezi pe cuvant … dar SUNT comunist.

 31. Niculina said:

  Terenul primit de firma SC HIDROTEHNICA SA ORSOVA l-a dobindit in baza L.15/1990 si a HG.834/1991 si trebuia sa aibe aprobarea a cel putin trei ministere si plus Decizia comisiei de fond funciar a consiliului local si a primariei Eselnita din judetul Mehedinti si a Prefecturii Mehedinti.
  Orin prin legea 18/1991 atat comisia de fond funciar a consiliului local Eselnita cit si prefectura trebuia sa de-a cetatenilor dreptul lor de proprietate mai ales ca zona nu era cooperativizata iar cei exporopiati au fost despagubiti din cauza sistemului hidroenergetic
  Portile de Fier I.
  SC HIDROTEHNICA SA ORSOVA cu toate ca Registrul comertului se infiinteza in 1991 de abia in aprilie 1996 se inscrie in registrul comertului.
  Cind a vindut terenul SC HIDROTEHNICA SA ORSOVA in anul 2007 proprietarul unei parti a terenului respectiv era in evidentele registrului agricol al primariei in 2006.
  Ca sa vinda terenul fiind societate pe actiuni trebuia sa aibe avizul acelor ministere care au aprobat terenul.
  Iata ce scrie in HOTARIREA DE GUVERN nr. 834/1991
  ART. 1
  Terenurile aflate in patrimoniul societatilor comerciale cu capital de stat la data infiintarii acestora, necesare desfasurarii activitatii conform obiectului lor de activitate, se determina, pentru societatile comerciale infiintate prin hotarire a Guvernului, de catre organele care, potrivit legii, indeplinesc atributiile ministerului de resort, iar pentru societatile comerciale infiintate prin decizia organului administratiei locale de stat, de catre autoritatea publica judeteana.
  ART. 2
  Criteriile de stabilire si de evaluare a terenurilor care fac parte din patrimoniul societatilor comerciale se aproba de Ministerul Economiei si Finantelor impreuna cu Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, cu consultarea ministerelor interesate.

  Cind a vindut terenul SC HIDROTEHNICA SA ORSOVA in 2007 acesta firma avea pe rol 2
  dosare in instanta la judecatoria Orsova si acum sunt 4 procese care continua cu firma SC HIGROTEHNICA SA CRAIOVA din strada Barestei nr.2A,etaj 2.
  De aici incolo puteti trage dvs.o concluzie daca s-au respectat prevederile legilor in vigoare si cum se recapata dreptul de proprietate.

 32. tangur said:

  Comunishtii s-au batut cu mainile in piept ca numai ei au dreptate restu….e proshti. Convingerile si le-au impus cu ajutorul armatei rosii, a parului si a puscariilor politice. Incurcaturile facute de comunishti in 45 de ani nu vor fi defacute nici macar in urmatoarea suta de ani. cat despre Dinel… nu e vinovat ca vrea sa accapareze cat mai mult, vinovat e statul care i-a oferit parghiile legale.

 33. Ever_Last said:

  Conteaza cat costa casa azi sau cat costa pamantul astazi? Conteaza daca drumurile erau asfaltate sau nu? Conteaza orice din ceea ce zici tu? Oamenii au muncit pt tot ceea ce au avut. Daca ar fi dorit sa isi cumpere tanc puteau sa o faca chiar daca greseau era greseala lor…Come on..What the hell r u talking about?..Urmaresc discutiile astea de ceva timp…Rusine este un cuvant usor pt anumite comentarii. Si pt ca astazi am avut prea mult trebuie sa se faca anumite schimbari…Deci cineva trebuie sa inceteze cu aberatii…Sunt departe dar sunt mandru ca sunt roman si romanii astia sunt destepti…din cauza asta au cei mai buni hackeri de pe mapamond..Deci, este timpul sa facem putina curatenie. Am inteles avem dreptul la opinie dar…come on..that`s BS..am zis si asa se va face..

 34. Radical said:

  Curiosule de la 28, n-am fost … ca n-am apucat sa ma fac, a venit “revolutia” :)))) Asta e, am avut ghinion ! Acum eram mare .

 35. valentin tudor said:

  Asa cum rezulta din datele de la Registrul Comertului, Hidrotehnica SA Orsova a fost privatizata. Intr-adevar, a primit terenurile respective prin hotarare de guvern, dar, o data privatizata, conducerea firmei le poate vinde fara oprelisti. Modul cum a facut-o ridica semne de intrebare. Este evidenta influenta iubitorului de comunism, Dinel Staicu, dar, din punct de vedere legal, se potae numi ca este cumparator de buna credinta, atat timp cat nu este dovedit altfel

 36. to`arashul Matrics said:

  poate sint prea subtil citeodata…. sanchi: am fost acuzat de multe ori ca postez in dodii! am specificat de citeva ori ca nu vreau sa “dau mura-n gura” sa para ca influ(i)entez! Las omul sa caute singur (de aceea apar si numele) si sa citeasca ce-i cade: “conspiratie” sau “oficial” si sa aiba o parere a lui! De aceea am si amintit situatia musulman =terorist! Comunist = baubau? Am stat la masa personala a lui DDR si nu i-au iesit nici coarne nici coada nu i-a crescut! Si nici nu am cazut de comun acord 100%! Deh, “democratie”! 🙂 Poate ca este parsiv si a considerat inutil sa-si bata capul cu mine! Poate ca este sincer si bine intentionat!!! Poate ca este COMUNIST convins= adica isi da haina de pe el! Perfect a fost doar Domnul nostru, Iisus! Prishepi? Asta pentru ca te-a “scapat” si pe tine gargara propagandistica “a fost comunist”! Dle workclass ai iesit automat din ecuatie pentru ca ma refeream automat la alte categorii de virsta: intr-un mod sau altul eram toti comunisti! Doar de suprafata! Dar tot doar de suprafata erau comunisti si parsivii de atunci, banditii de astazi! Si cind spun banditi nu ma refer la cocalarii cu pistoale “cu bile”! Aia-s gainari! Ce inseamna “despagubit corespunzator”? Egzista asa ceva? Haideti sa o luam obiectiv: la 50 km de Craiova pamintul costa x €! adica o singura cifra! Corect? (Situatia de dinainte de Selgros, Metro, Ford)! La voi la tara costa ceva mai scump dar inca se gaseste la subsolul listei de preturi! Se aude ca se va construi autostrada, fabrica etc. Sare pretul? Si daca e o alarma falsa pentru a indeparta atentia de la adevaratul loc de unde s-ar construi? Hai sa nu facem jocuri moderne! Ce inseamna dle Radical “despagubire corecta”? Ti-a dat xlei/mp pentru teren plus xxxx lei pentru casa! Poate casa valora mai mult DACA ai fi vindut-o cuiva! Daca era Criza “Internationala” mai vindeai porcul din cutie! DACA gaseai cumparator bun….. statul iti acorda avantaje: apartamentul mai ieftin… sau materialele de constructie cum aminteste cineva mai sus! Daca era vorba de CAP cistigai oricit de mult teren ai fi pierdut…. si oricit de scumpa ar fi fost casa!!!! UITA-TE IN JUR CIND SE BLOCHEAZA MII DE HECTARE DE TEREN ARABIL din cauza mosierilor moderni!!! NU ERAI CUMVA UNUL CARE SE LAMENTA CA MANINCA TURCHEZARII SAU MAGHIARE? Te-ai intrebat care ar mai putea fi explicatia in afara de indiferenta guvernului? CE SUPRAFATA ARABILA AVEM DLE DDR ASTAZI IN RAPORT CU RSR? CIT SE PRODUCE EFECTIV ASTAZI……. FARA A MAI AMINTI CA NU MAI ESTE SCARA LA CARE SE MUNCEA: TRACTOARE….. si aici amintesc si injuraturile emanate in perioada de recolta agricola: studenti, elevi, militari etc!!!! NU CARE CUMVA AVEA INFLUENTA ASUPRA PRETULUI DE ACHIZITIE? DA: am injurat si eu la pinea rationalizata! La 11-19 ani nu stiam mai mult decit ce mi se spunea! Astazi GINDESC SINGUR!

 37. Radical said:

  Da Trotineto, pretul este dat de cerere si oferta, de speculatii si realitati. Acum 20-25 de ani se primeau despagubiri, intradevar, dar am avut o cunostinta care a avut o casa pe strada care merge din Amaradia spre Politie. Am fost la el in casa, am stat la el in curte, la umbra sub bolta de vita si am baut o bere. A fost expropriat si aprimit in schimb un apartament. Puteai sa refuzi ? Puteai sa zici nu ? Intamplarea face ca acolo nu au mai apucat sa construiasca blocuri, in schimb s-au ridicat pe strada aia niste viloaie de te doare mintea. Ala era terenul statului. Cine i-a improprietarit pe acei vilosi (pardon, pilosi), ca am vorbit cu cunostinta mea care avea casa acolo si mi-a zis ca nu el e proprietarul, ca n-are cum sa mai ceara, pentru ca ia-u dat c.ctul ala de apartament. Eu nu vorbesc din carti, eu vorbesc pe cazuri concrete *** Acum 60 de ani nu se dadea nimic inapoi, pur si simplu ti se lua, fara sa se faca dovada ca ai castigat averi in mod fraudulos *** Este frumos comunismul din carti, este frumos capitalismul din carti, dar practica te omoara si romanasul nostru abia mai respira sub povara umilintelor de secole pe care le-a indurat.

 38. SSS said:

  Vreau sa va intreb , d-lor : radical , trotineta , unul si – mai ales, DDR , daca aveti cunostinta de cum s-a facut “afacerea” REAL ?? Daca nu , respectuos ,rog pe cei ce cunosc intreaga poveste , sa o prezinte , dupa care va rog sa va dati cu parerea , amintind ca acest dosar , este unul dintre cele mai “grele” , pastrat in arhiva DNA ?

 39. Dan RO-tariu said:

  D-le Valentin Tudor la angajare se da test de anti-comunism doar oral sau si scris? Se verifica si rudele?! Ca de obicei la angajare se prefera cei care se multumesc cu putin si executa intocmai si la timp, nu de alta dar as vrea sa ma angajez si eu la GdS si sa stiu daca sa invat doar de pe siteul http://www.procesulcomunism ului.ro. Pe de alta parte va rog sa va platiti liftul … am preluat ideea anticomunistului elev care vad ca a completat articolul dvs. printr-o “imensa si nestemata” contributie in comentariile articolului dvs. Va multumesc si-mi cer iertare daca am inoportunat cu ceva dar stiti … curiozitatea si foamea de un salariu, cat de mic, ma determina sa va intreb ca pe un adevarat urator de comunism!

 40. to`arashul Matrics said:

  poate iti amintesti ca am afirmat ca si ai mei (din partea tatalui) au fost chiaburi rrau…. Nu cunosc detalii, stiu doar ca li s-a luat! Punct! Epidemiile controlate nu sint doar de citiva ani……dureaza de sute ani! Daca cineva avea interes in averile bunicului si ii otravea animalele si apele? Poate trebuia sa vinda pe nimic celui caruia ii luceau ochii! Poate depozita banii intr-o banca si ala “falimenta”! Ramineam un aurolac? Nu pot decit sa-i multumesc lui Ceausescu ca am crescut 1.85m, 110 kg si destul de demolat din cauza capitalismului ! Am avut parte de 12 de scoala, de asistenta (putina, e adevarat) medicala perfect gratuite! Bine, exagerez: tot de cineva era platit! Acum, ma costa 14% din salariu asistenta medicala, mai dau 10€ prima vizita la medic/ trimestru, 10€/ zi spitalizare plus 300€ imi dispar din salariul lunar daca depasesc 3 zile lucratoare de concediu medical! salariu pe care il incasez 65% din netto! Vei spune ca este o masura buna sa nu profite lumea! Sint de acord! DAR EU CE FAC? Vino in “civilizatie” sa te lovesti de protectie sociala, asistenta medicala si alte alea! N-am uitat de verisorii matale! I-AI INTREBAT CE FAC CU CEI SARACI? Sau n-au auzit de asa ceva in mediul lor profesional? Nu este deja un raspuns?

 41. to`arashul Matrics said:

  dle sss nu cunosc mai mult de Radio Shantz! Cred ca Real (imi pare rau daca esti implicat personal) este o gainarie fata de obiectivele de interes national! Hidroelectriva, Rosia Montana, Baneasa……. Doamne cite mai sint!!!

 42. Radical said:

  Adevarul e undeva dincolo de noi – din dosarele x citire Trotineto. Eram mai fericiti pentru ca eram mai saraci cu duhul. Bucuriile erau mai mici, dar mai intense. Traiam la maxim plimbarea cu semicursiera mea Favorit, care era mai smechera de Sputnik-ul, iar acum nu simt nici o placere cand ma sui in masina mea cea smechera. *** D-le SSS, habar nu am, dar sa stiti ca mi-am luat deja un catelus de plus pentru fie-mea si mai am un carton din ala aproape gata. Trebuie sa cumperi din real de 10 milioane ca sa iti dea un catelus. E dragut ! … Lasand gluma la o parte, probabil este vorba de afaceri mari si de oameni grei . N-o sa vezi OPC-ul prin magazinele astea . In Billa, acum vreo 2 luni am vazut tot lotul de icre expirat. Mi s-a parut strugator la cer, dar atat, ca doar cerul mai aude. Pe de alta parte, poate nu sunt asa mari. Patronul de la FC Arges are PIC-ul, am inteles. Tot vreun analfabet din asta are si Realul, dar noi vorbim aici in lumea noastra. Si eu avusei atat timp, ca azi nu prea “avui” ocupatie. Asa e in capitalism. N-ai treaba, stai pe forum.

 43. Dan RO-tariu said:

  Nu stiu nimic de cuma a aparut realul, insa stept detalii. Daca puteti fi o sursa de informare corecta faceti-o si informati-ne!

 44. to`arashul Matrics said:

  atunci pot sa te rog Radicale sa nu mai acuzi un sistem (adica IEpoca de Aur)? “Adevarul e undeva dincolo de noi”! Korekt obiectiv? Sau iti cer prea mult? 🙂 Multi faceti gres`ala sa amestecati instaurarea simultana a bolsevismului in tarile Europei de Est cu IEpoca de Aur! Nu uitati de ce a aparut comunismul-bolsevism ul si cam ce rol a avut Ceausescu in aceasta “afacere”…. Mai aduceti-va aminte si ca a fost ucis… .UCIS de CRACIUN! Mesajul transmis a avut aceeasi intensitate si claritate ca si alegerea lui Ricky Soetoro ca presedintele Obama! Geniul Goebbels spunea ca boborul va refuza sa creada un adevar mic in favoarea unei minciuni enorme dar placute! Si cu asta am facut si jocul propagandei oficiale care “recunoaste” ca desi a fost un rrau, Goebbels era un geniu! Eu zic doar ca era un om foarte cult: A SPUS-O INITIAL CAESAR!!! :):):):):)

 45. Radical said:

  Da Trotineto, poti sa ma rogi, asa cum te rog si eu sa nu mai acuzi un alt sistem (adica IEpo caca pitalizda), pentru ca de vina sunt oamenii care fac sistemul si ne fac sa confundam sistemul cu naravurile celor care il implementeaza. Tu ma rogi, eu te rog, e dreptul nostru sa ne rugam, dar cine ne asculta ruga ?

 46. elev said:

  rotariule voi comunistii ati adus tara asta unde e,pri insustrializarile voastre fortate,prin doctoratele luate ca si marea tovarasa a romaniei etc. cand iti spun comunistule ia-o ca pe o jignire,bai comunistule care esti!!!

 47. to`arashul Matrics said:

  pai daca ajungem la un consens nu crezi ca vor fi obligati sa ne asculte? 🙂 Pricepi de ce zbier ca se urmareste divizarea noastra! 🙂

 48. to`arashul Matrics said:

  iar cind te auzi (lupii in blana de oaie) care se pling de “esecul” capitalismului (in formula actuala) mai gindeste ce inseamna cu adevarat sistemul capitalist! Hai sa luam si teoria patrihotzeasca cum ca sistemul capitalism aduce culmile tehnologiei…… Pai eu vad aceste culmi doar in domeniul militar! Pe plan medical vad ca medicii naturisti sint oprimati citeodata chiar barbar… chiar fizic! Aici am evoluat doar im privinta epidemiilor (provocarea lor) si in manipu-larea genetica a alimentelor in scopuri FINANCIARE! Oare ce-o fi in mintea aluia de dupa atitia ani de scoala medicala de se intoarce la “ierburi”?!!! De mincare putem avea si cu tractorul nu ne trebuie Challenger sau Discovery sa descoperim ca nu putem ajunge inca pe Luna! Ia ma GINDESTE-te!

 49. eu,euuuuuuuuuuuu said:

  nu mai dati zor cu,comunisti au facut au dres comunisti sint de vina daca tot iii criticati,inseamna ca stiti multe despre ei dar,aducetiva aminte de vorba lui LENIN :”sa va fereasca cel de sus de bogati “”proletari”si,ac um acesti”proletari”s tiu cum sa fure uitativa cum un sarantoc ajuns sus cum da in cap aproapelui lui mie sila si de capitalism totiau tras pt.buzunarele lor si au asuprit pe alti .sa traiti bine in capitalism .

 50. to`arashul Matrics said:

  Lenin a mai caracterizat capitalistii: “Daca astazi am anunta ca miine vom spinzura toti capitalistii, deseara se vor prezenta cu totii la usa sa ne vinda fringhiile!”.

 51. sila said:

  uni nu au ce sa manince si alti fac plaje ,vile , ce se intimpla in tara asta ?

 52. tovarasul artist said:

  eu defapt iubesc capitalismul:),pt ca eu mare comunist pot vorbii si face propaganda cat ii ziua si noaptea de mare; pot debita dincolo de limitele imaginarului (ex Matrix asta) si pot sa arunc cu rahat in cine vreau ca nimeni nu ma trage la raspundere.Dar cand noi comunistii vom ajunge la putere, la cei care ne vor privi urat le vom scoate ochii si la cei care nu ne asculta numai pe noi le vom sparge timpanele iar la cei care vor vorbii contra comunismului le vom smulge limba.
  Nu uita tovarase Matrics ca dumneata te inseli tovarase:))..noi comunistii nu despagubim pe nimeni, noi obligam lumea sa doneze terenul si imoblul in mod civilizat cu buldozerului in fata “casii”

 53. stalin said:

  Pentru :de Dan RO-tariu:
  Mai omule,nu intelegi ca ne plictisesti cu asa zisele “comentarii” zilnice.
  Plimba-te,bea o bere sau lipeste afise dar,te rog eu,las-ne……TE ROG

 54. SSS said:

  V-am intrebat despre unul dintre cele mai mari tunuri imobiliare , tocmai pornind de la discutiile despre cum vi s-a luat la unii , bunurile si cum s-au restituit , daca peste tot s-a intamplat asa ceva . Pentru ca , daca adevaratilor proprietari, nu li s-au restituit drepturile lor, ei bine , prin inselaciuni dintre cele mai grave , cu terenurile adevaratilor proprietari , au jonglat administatiile locale , ex. Craiova. Ar fi prea mult de spus , dar ma astept sa intre pe forum , tocmai unul dintre acesti fosti proprietari , care poate sa redea povestea unuia dintre cele mai relevante abuzuri facute in ultimii 20 de ani , in Craiova , de Primaria acestui oras .

 55. eu said:

  Capitalismul romanesc oltenesc a scos la iveala taranoii cu sete de pamant si pamantul ii va distruge asa cum ei “iubesc” pamantul altora!!!Dinel Staicu este un porc oltean militian ce a stiut ca are de-a face cu prostii si credulii in “marea” revolutie” decembrista,a fentat tot pentru ca asta a fost si “revolutia”….o mare fenta!!!!!Si tot ce a urmat si va sa urmeze ….!!!Asa ca lamentarile sunt ca de obicei pentru prostovani!!!!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 2 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Călătorie prin iad
» Monopolul RAT, suspendat
» Centrul pietonal, în experiment
» Poveşti, muzică şi dans de 1 Iunie
» Ajutoare de minimis pentru IMM-uri
» Să învăţăm să schimbăm viitorul împreună!
» Dinel şi-a tras plajă la Dunăre

Local

» Scurte ştiri
» Criminalul din Grojdibodu, în libertate
» Accident violent la Piatra-Olt
» Divorţează de cel care i-a violat fiica
» Mamă a nouă copii, eliberată de 1 Iunie
» Scurte stiri
» Cine supraveghează instanţele?
» Marcel Răduţ Selişte a lansat „Cu căruţa prin democraţia românească“

Dolj

» Pregătiri pentru titularizare
» Se mută Paşapoartele

Sport

» Voleibaliştii sunt aproape de CM
» CET s-a retras din campionat
» Olaru a prins podiumul
» Trei titluri naţionale pentru „Petrache Trişcu“
» Ema Bogdan avansează
» Apar ofertele pentru Mutu
» Doljul, la putere
» LPS Târgu Jiu, din nou la turneul final
» Radu Voina, atent la adversare
» Sistemul cu cinci arbitri în Liga Europa
» Perez face revoluţie la Madrid
» Lucescu Jr. îndeamnă la încredere
» CSM Vâlcea se destramă
» Noul selecţioner vrea să revitalizeze naţionala
» Pandurii luptă pentru locul zece
» Mircea Bornescu pleacă doar în străinătate

Bani & Afaceri

» Comunicat
» Energie electrică generată prin lasere
» Ungurii, traşi pe dreapta
» Subvenţiile pentru zootehnie intră în prelungiri
» Ce (nu) a făcut guvernul pentru combaterea crizei

Magazin

» Picătura de cunoaştere
» Ia te uită!
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Horoscop
» Scurte ştiri
» Insulele Caraibe, un paradis gastronomic
» Doctorul în bucătărie

Opinii

» Plictiseli
» Ştiinţa, „finală“ cu Vaslui

Top