11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Disponibilizări colective la SNLO şi CE Rovinari

Gorj: Disponibilizări colective la SNLO şi CE Rovinari

Un număr de 675 de ortaci angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) şi ai Complexului Energetic (CE) Rovinari din judeţul Gorj vor fi disponibilizaţi cu data de 1 iulie. Potrivit ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, SNLO şi CE Rovinari, au anunţat că vor disponibiliza mai multe sute de angajaţi. „Am primit înştiinţarea că vor fi disponibilizaţi un număr de 75 de angajaţi ai CE Rovinari şi 600 de la SNLO. Disponibilizarea personalului are loc, la ambele unităţi, una energetică, alta minieră, în baza Ordonanţei 116. La data de 31 mai, la nivelul judeţului nostru se înregistrează un număr de 12.657 de şomeri, din care 5.458 sunt neindemnizaţi. Rata şomajului a ajuns la 8,6%“, a precizat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj.
„Vor fi disponibilizaţi 600 de angajaţi ai SNLO  şi vor primi plăţi compensatorii de 29.000 de lei de persoană, se vor acorda venituri complementare de la nivelul ajutorului de şomaj până la ajungerea la nivelul salariului mediu pe economie, pe o perioadă cuprinsă între 20 şi 24 de luni, în funcţie de vechime. De asemenea, se va considera perioada de doi ani ca stagiu complet de cotizare în grupa specială de muncă pentru cei care vor ieşi la pensie. Astfel, cei care vor pleca din sistem vor beneficia de anumite facilităţi“, a declarat Daniel Burlan, directorul general al SNLO. Gheorghe Daviţoiu, directorul general al CE Rovinari,  a declarat că toţi cei 75 de angajaţi pleacă la cerere, în baza prevederilor aceleiaşi ordonanţe.
De asemenea, de la data de 1 august, un număr de 60 de angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu din localitatea Bumbeşti-Jiu, societate cu capital de stat, vor fi concediaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS