16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStadionul „Electro“, cheia datoriilor

Stadionul „Electro“, cheia datoriilor

Primăria Craiova a ajuns la un acord de eşalonare a datoriilor societăţii către buget: 250.000 euro/lună în următorul an. Cheia datoriilor este însă fostul stadion Electroputere, activ sub sechestru, de care este interesat un investitor privat, pentru o şcoală de fotbal. De văzut cine va vinde activul, societatea sau primăria?

Primăria Craiova a deblocat conturile Electroputere SA după ce oficialii societăţii au încheiat un protocol scris cu municipalitatea, prin care se angajează să plătească eşalonat câte 250.000 euro/lună în următorul an pentru a stinge datoria de trei milioane de euro către bugetul local.
Liderul sindical Aurel Bojenoiu spune că situaţia a revenit la normal ieri, când angajaţii au primit salariile care întârziaseră în ultimele două săptămâni.
„S-au deblocat conturile şi ne ţinem de program. La eşalonarea trecută, plăteam sume variabile, în funcţie de încasări. O lună am întârziat şi conturile au fost blocate. Este obligatoriu să găsim aceşti bani, pentru că altfel vom păţi la fel. Cred că se poate, având în vedere că societatea are o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro“, a declarat Bojenoiu. Rezolvarea problemelor Electroputere SA pare însă să fie mult mai aproape: o universitate intenţionează să cumpere fostul stadion Electroputere pentru a înfiinţa o şcoală de fotbal.

Cine va vinde activul?

Reprezentanţii primăriei au aruncat pe piaţă informaţia investitorului misterios fără vreun alt indiciu, motivând că „este confidenţial“. Iar suma vehiculată ar fi undeva la patru milioane de euro. Anul trecut, GdS evalua activul la circa opt milioane de euro – având în vedere preţurile practicate de agenţiile imobiliare în zonă. Problema este însă că Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România (ANEVAR) nu mai poate face evaluări la preţul pieţei din cauza tranzacţiilor scăzute provocate de criză. Problema preţului rămâne, aşadar, la mica înţelegere. Interesant este că misteriosul client a contactat primăria în loc să meargă la societate. „Noi suntem titularii acelui activ şi noi îl vindem. Până acum nu ne-a contactat nimeni. Ni s-a spus şi nouă că ar fi o universitate interesată, pentru o şcoală de fotbal. Aşa a fost înţelegerea“, spune Adrian Dumitriu, directorul general al Electroputere SA Craiova. În prezent, singura instituţie universitară în domeniu este Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) din cadrul Universităţii din Craiova. „Avem o bază sportivă de acest gen, cea din incinta facultăţii. Nu avem nevoie de alta“, a spus decanul Marian Dragomir. O variantă plauzibilă care circula pe piaţă acum câteva luni este cea a unui proiect privat, în care ar fi implicat fostul antrenor al Universităţii Craiova, Marian Bondrea. Acesta este rudă cu Aurelian Bondrea, preşedintele fundaţiei „România de Mâine“, care patronează Universitatea „Spiru Haret“ – instituţie care are o facultate de profil în Bucureşti. „Sunt doar zvonuri. Nu se pune problema în acest moment“, dezminte însă Bondrea. Reprezentanţii universităţii în cauză nu au putut fi ieri contactaţi pentru a confirma interesul pentru acest proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS