17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pod pune în pericol mii de oameni

Un pod pune în pericol mii de oameni

Mii de navetişti dintr-o comună din Mehedinţi îşi riscă viaţa în fiecare zi traversând un pod situat pe Drumul Judeţean 607C, ce face legătura între localitatea Iloviţa şi Drumul European 70.  
Podul, de aproape 50 de metri, este pe punctul de a se prăbuşi din cauza maşinilor de mare tonaj. Autorităţile locale şi cele judeţene au alocat bani pentru reabilitarea podului, dar specialiştii spun că circulaţia rutieră trebuie închisă.
„Noi lucrăm, dar circulaţia trebuie închisă până terminăm. Maşinile mari strică tot ce facem noi şi trebuie o luăm de la capăt“, a spus inginerul constructor.
Primăria comunei Iloviţa, care a luat la cunoştinţă despre situaţia de urgenţă de pe DJ 607C, nu poate închide circulaţia rutieră fără avizul Consiliului Judeţean Mehedinţi.
„Inginerii ne-au spus că trebuie închisă circulaţia, dar consiliul judeţean nu se implică. Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi trebuie să ne sprijine să deviem circulaţia pe o rută ocolitoare ca să terminăm lucrarea. Podul poate ceda în orice clipă“, a spus viceprimarul comunei Iloviţa, Petre Ţinică.

Milioane de euro pentru reparaţii

Pentru a ajunge la serviciu sau la şcoală, oamenii coboară din microbuz, trec podul pe jos, apoi se urcă din nou.
Navetiştii spun că sunt speriaţi când trec podul, dar nu au altă variantă.
„Trebuie să mergem la serviciu, la piaţă, iar copiii, la şcoală. Ne este frică, dar nu avem altă soluţie“, a spus o femeie.
Şoferii microbuzelor refuză să mai circule pe această rută periculoasă, dar, din respect pentru clienţii lor, nu au suspendat cursele. „Aş suspenda cursa, dar ne gândim la oameni, că nu au cu ce să circule. Îi punem să treacă podul pe jos şi apoi se urcă din nou“, a spus şoferul unui microbuz.
Oamenii din sat mai spun că în spatele reparării podului ar fi nişte interese ascunse. „Şi-au bătut joc de podul acesta şi de drum. Au luat banii ca să termine lucrarea şi trecem podul pe jos. Ne iau ochii cu nişte cârpeli“, au spus oamenii revoltaţi. Şi viceprimarului i se pare suspect că s-au cheltuit milioane de euro pentru un pod, iar DJ 607C este impracticabil din cauza gropilor.
„Nu ştiu de ce nu s-a finalizat lucrarea. S-au cheltuit peste două milioane de euro pentru acest pod. Nu ştiu ce au făcut cei de la judeţ“, a spus viceprimarul Petre Ţinică.
Inginerii constructori susţin că, dacă nu se va închide circulaţia în cel mai scurt timp, proiectul va fi compromis, existând pericolul de pierderi de vieţi omeneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS