9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetriştii, verificaţi în urma plângerilor clienţilor

Taximetriştii, verificaţi în urma plângerilor clienţilor

Poliţiştii de la Rutieră, inspectorii OJPC şi lucrătorii de la Metrologie şi Primăria Craiova au executat ieri o acţiune pentru verifica-rea taximetriştilor, după ce mai mulţi clienţi s-au plâns de modul în care aceştia îşi fac treaba. Şi taximetriştii din Slatina au fost controlaţi de oamenii legii.

Taximetriştii craioveni au fost luaţi la verificări din nou ieri, după ce pe birourile poliţiştilor de la rutieră şi ale inspectorilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Dolj au ajuns mai multe plângeri care vizau activitatea acestora. Potrivit ofiţerilor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, cele mai frecvente plângeri au vizat comportamentul agresiv în trafic al taximetriştilor, încălcarea unor norme de circulaţie de către aceştia, precum şi lipsa ecusoanelor cu fotografie din maşini. Plângerile au venit atât din partea clienţilor, cât şi a unor conducători auto, care au reclamat comportamentul agresiv al taximetriştilor în trafic.
Acţiunea de ieri s-a desfăşurat între orele 9.00 şi 13.00, taximetriştii craioveni fiind verificaţi atât în trafic, pe bulevardele Dacia, 1 Mai şi străzile Brestei, Calea Bucureşti şi Caracal, cât şi în staţii.

Zeci de taximetrişti, sancţionaţi

Poliţiştii de la Rutieră au comunicat că, în cadrul acţiunii de ieri, au fost verificate 172 de taximetre şi au fost aplicate 35 de sancţiuni. Cele mai multe amenzi, respectiv 11, au fost date pentru lipsa documentelor, iar restul, pentru opriri neregulamentare, defecţiuni tehnice ori lipsa atestatelor. De asemenea, şapte sancţiuni au fost aplicate de inspectorii OJPC, iar una, de lucrătorii de la Metrologie. Valoarea totală a sancţiunilor a însumat 7.180 de lei, fiind reţinute un certificat de înmatriculare şi un aparat de taxat. Ultima acţiune de acest fel a avut loc în urmă cu două săptămâni, atunci fiind constatate 51 de abateri de natură contravenţională, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 5.220 de lei. Două amenzi au fost date pentru lipsa atestatului, zece – pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o viteză mai mare decât cea legală, cinci – pentru nerespectarea culorii semaforului electric, iar celelalte – pentru alte abateri. Doi taximetrişti au rămas fără permise de conducere.

Razie şi la Slatina

Poliţiştii slătineni au organizat ieri o acţiune care a vizat verificarea documentelor conducătorilor de taxi.  Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Olt, împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC), ai Serviciului de Metrologie Legală Olt şi ai Primăriei Slatina au acţionat pe mai multe străzi din oraş. Au fost aplicate numeroase sancţiuni pentru diferite nereguli constatate la taximetrişti. Echipa de control a verificat documentele acestora, dar şi pe cele ale autoturismelor.
„Desfăşurăm o nouă acţiune de control în trafic, privind depistarea conducătorilor auto de taximetre care practică activităţi de transport. Sunt verificate atât documentele conducătorilor, cât şi cele ale autoturismelor. Cu ocazia controlului în trafic, avem în vedere şi alte abateri de la normele rutiere prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002“, a precizat subcomisarul Cristi Rădoi, din cadrul SPR Olt.  
În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat în trafic un taximetrist, pe Cristian Romulus G., de 26 de ani, din Slatina, care avea două aparate de taxat, ambele nefuncţionale, şi nu deţinea atestat de pregătire profesională şi nici autorizaţie de transport, conform oamenilor legii. Taximetristul a fost sancţionat cu o amendă de 2.000 de lei. Echipa de control nu l-a iertat nici pe operatorul de transport, acesta primind şi el o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei. Aparatele au fost ridicate de reprezentanţii Serviciului de Metrologie Legală Olt, pentru o verificare amănunţită, după ce aceştia au descoperit că dispozitivele aveau sigiliile rupte.  Până la încheierea ediţiei, au fost controlate în trafic peste 120 de taximetre, fiind constatate numeroase nereguli, potrivit subcomisarului Cristi Rădoi. Activitatea, în cadrul căreia au fost aplicate amenzi şi de reprezentanţii OJPC, a început de dimineaţă şi s-a încheiat în cursul serii.

Aldezir MARIN
Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII