19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii de la Avioane ameninţă că pichetează guvernul

Sindicaliştii de la Avioane ameninţă că pichetează guvernul

„Ăştia ne cam duc cu vorba!“, a spus directorul Costaşuc, după ce executivul a amânat din nou să discute problema privatizării Avioane SA. „Vom picheta sediul guvernului. Ni se pare că cineva are interes ca italienii să se supere şi să plece“, a declarat liderul sindical Victor Peţa.

Sindicaliştii de la Avioane Craiova SA ameninţă cu pichetarea sediului guvernului dacă executivul nu rezolvă urgent privatizarea societăţii. Pe 20 martie, în Monitorul Oficial a apărut HG nr. 281/2009 prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este mandatată să continue privatizarea societăţii până la 31 martie. În caz că Avioane Craiova nu este vândută până la acea dată, documentele de privatizare vor fi transmise Ministerului Economiei, cel care deţine de la începutul lui 2009 pachetul majoritar de 80,9% din acţiunile societăţii. Între AVAS (PSD) şi Ministerul Economiei (PD-L) este parcă un dialog al surzilor.
Nu putem să nu ne gândim la asta, atunci când constatăm că AVAS are la dispoziţie doar zece zile ca să deschidă oferta italienilor de la Alenia Aeronautica, să negocieze contractul de privatizare şi să transfere dreptul de proprietate asupra acţiunilor către noii investitori.

Cu ochii în soare

Vineri, AVAS a publicat pe site-ul propriu un comunicat de presă în care informează că luni, 30 martie, va deschide oferta de privatizare depusă de Alenia Aeronautica şi va demara negocierile. Marţi însă, mandatul AVAS expiră. Oferta de privatizare expiră şi ea pe 17 aprilie, adică două săptămâni mai târziu. Adriana Tran, reprezentanta AVAS, a precizat vineri pentru GdS că s-au făcut demersuri pentru „prorogarea“ (prelungirea – n.r.) cu 90 de zile a mandatului, actul aflându-se pe masa guvernului. Din nou însă, şedinţa de guvern de pe 25 martie i-a lăsat pe salariaţii Avioane Craiova cu ochii în soare. „Problema nu a intrat pe ordinea de zi. Ni s-a spus oficial că au fost alte probleme şi nu a mai fost timp. Ăştia ne cam duc cu vorba! Mandatul AVAS expiră pe 31 martie, iar următoarea şedinţă de guvern va fi pe 1 aprilie. Există pericolul ca privatizarea să fie reluată“, a declarat Radu Costaşuc, directorul Avioane Craiova SA. De partea cealaltă, sindicaliştilor le-a ajuns cuţitul la os şi ameninţă cu proteste în faţa guvernului. „Dacă în şedinţa de miercuri nu se rezolvă, vom picheta sediul guvernului. Este periculos, pentru că mandatul AVAS expiră pe 31 martie. Ni se pare că cineva are un interes ca italienii să se supere şi să plece“, a afirmat, la rândul său, liderul sindical Victor Peţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII