19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasterplan de 1,5 milioane de lei

Masterplan de 1,5 milioane de lei

Masterplanul de amenajare a teritoriului din zona Aeroportului Craiova va fi realizat de firma HALCROW ROMÂNIA SRL, filială a unei cunoscute companii britanice cu realizări arhitecturale remarcabile pe plan internaţional, de la clădiri administrative, la spitale, hoteluri şi stadioane.

 

La licitaţia organizată luna trecută de Consiliul Judeţean Dolj pentru atribuirea contractului de consultanţă şi de realizare a studiului de fezabilitate pentru viitoarea zonă a aeroportului craiovean au solicitat documentaţia 18 firme, dar numai opt au depus şi oferte pentru realizarea masterplanului. Este vorba despre REALTIME IMOBILIAR SRL, PM GROUP LTD., YRM ROMÂNIA&CEE SRL, IBERINSA ROMÂNIA SA, HALCROW ROMÂNIA SRL, HOCHTIEF AIRPORT, IPTANA SA şi RAMBOLL ROMÂNIA SRL. Suma alocată pentru realizarea masterplanului a fost de aproape 1.995.798 de lei, fără TVA.

Cea mai bună ofertă

Mai întâi, comisia de licitaţii a studiat documentele de calificare, ocazie cu care a respins ca inacceptabilă oferta firmei YRM ROMÂNIA&CEE SRL, care nu îndeplinea condiţiile de participare la licitaţie, întrucât ieşise pe pierderi în 2007. După studierea celorlalte şapte oferte – incluzând atât propunerile tehnice, cât şi cele financiare – comisia de licitaţii a declarat câştigătoare compania HALCROW ROMÂNIA, care a întrunit punctajul maxim. Oferta acestei firme a fost de 1.320.000 de lei, fără TVA (1.580.320 de lei, cu TVA).

„Din analiza raportului de selecţie, am constatat că firma declarată câştigătoare are o bogată experienţă în domeniu. Contractul se va încheia după expirarea termenului de zece zile, prevăzut pentru contestaţii, dar sperăm că nu vor fi astfel de probleme", a declarat vicepreşedintele economic al Consiliului Judeţean Dolj, Dan Mogoş. Termenul de realizare a masterplanului pentru zona aeroportului este de cinci luni de la semnarea contractului între firma câştigătoare şi Consiliul Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS