19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Profanatori de morminte, trei minori

Craiova: Profanatori de morminte, trei minori

Persoanele care au profanat aseară mormântul unui craiovean din cimitirul Bobonete au fost identificate de poliţiştii Secţiei 6. Este vorba despre trei minori, care auziseră că rudele celui decedat ar fi lăsat în coşciug o sumă mare de bani. Minorii s-au ales cu şapte lei, cu bomboane şi cu dosar penal.

Incidentul a avut loc în jurul orei 17.00, după ce familia Maiuru a plecat de la cimitir la încheierea slujbei de înmormântare. Unul dintre membrii familiei s-a întors pentru a pune o lumânare la locul de veci şi a găsit zidul cavoului spart, iar coşciugul scos afară, cu capacul deschis. Fiul celui decedat a alertat autorităţile printr-un apel la numărul de urgenţă 112. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat în aceeaşi seară pe Gruia D., de 14 ani, Ovidiu N. şi Vasile L., ambii de 13 ani, din Craiova, drept autorii faptei. În timpul audierilor, cei trei adolescenţi şi-au motivat gestul afirmând că bănuiau existenţa unei sume importante de bani în coşciug. Au găsit numai şapte lei, în monede de 50 şi zece bani, şi câteva bomboane în buzunarele hainelor bărbatului decedat.

Pe numele celor trei minori au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU