14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIML Craiova nu a impus întreruperea executării pedepsei pentru Gorbunov

IML Craiova nu a impus întreruperea executării pedepsei pentru Gorbunov

Institutul de Medicină Legală Craiova a recomandat fie întreruperea executării pedepsei pentru o perioada de 2-3 luni, care să includă şi refacerea post operatorie a lui Gorbunov, fie internarea sub pază pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, potrivit unui comunicat al ANP.

"Conform adresei Institutului de Medicină Legală Craiova, privind raportul de expertiză medico-legală a persoanei private de libertate Gorbunov Serghei reies următoarele: acesta prezintă diagnostic: subatacuri de glaucom cu unghi închis. Rectocolită ulcero-hemoragică. Afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în reţeaua sanitară a ANP, necesitând aşa cum rezultă din  examenul oftalmologic, intervenţie chirurgicală de urgenţă, care nu poate fi efectuată decât în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii. Aceasta intervenţie chirurgicală necesită internare de maxim 1-2 săptămâni şi ulterior perioadă postoperatorie. Opinăm fie pentru întreruperea executării pedepsei pentru o perioada de 2-3 luni în care este inclusă şi refacerea post operatorie, fie internare sub pază pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, după care cazul va fi reevaluat", se arată într-un comunicat de astăzi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Tribunalul Dolj, prin sentinţa penală nr. 178 din 5 mai 2008, a dispus prin  hotărâre rămasă definitivă, la data de 16 mai 2008, întreruperea executării pedepsei pe motive medicale "atacuri acute de glaucom" pe o perioadă de trei luni, începând cu data de 16 mai 2008, se precizează în comunicatul ANP, subliniindu-se faptul că Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile penitenciare subordonate au obligaţia de a pune în aplicare hotărârile instanţelor de judecată, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Potrivit comunicatului remis sâmbătă, suspectul reţinut sâmbătă pentru dublul asasinat de la Braşov se numeşte Serghei Gorbunov,  are 29 de ani, este născut în localitatea Vadul lui Vodă din Republica Moldova. El a fost deja condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 15 ani pentru tentativă de omor deosebit de grav, este nerecidivist şi executa pedeapsa privativă de libertate în regim de maximă siguranţă. Gorbunov a fost arestat la data de 27 martie 2004 de către IPJ Constanţa şi a fost depus in Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava în data de 20 mai 2004 şi fost transferat la Penitenciarul Craiova la data de 26 aprilie 2007.

Inspectorii judiciari ai CSM vor verifica, luni dimineaţă, condiţiile întreruperii executării pedepsei lui Gorbunov, a declarat azi, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al CSM, Cecilia Morariu.

"Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, sâmbătă, în legătură cu condiţiile întreruperii executării pedepsei în cazul presupusului autor al crimei de la Braşov şi a dispus inspecţiei judiciare ca, de îndată, să efectueze cercetări legate de condiţiile în care s-a dispus întreruperea executării pedepsei", a declarat sâmbătă, Cecilia Morariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII