20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterzis! Se canalizează

Interzis! Se canalizează

Lucrările de canalizare ISPA au intrat în ultimul an la Craiova. Până în octombrie 2009 trebuie realizate reţelele de pe strada Brestei, unde vor fi impuse noi restricţii de circulaţie. Interzis este şi un sens de pe bulevardul Râului, unde canalizarea trebuie finalizată tot în octombrie.

 

Strada Brestei din Craiova ar putea fi închisă circulaţiei autovehiculelor pe tronsonul strada Pelendava – bulevardul Râului încă din februarie, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Astfel, pe perioada şantierului nu va mai exista relaţia pentru traficul greu bulevardul Râului – strada Brestei – strada Pelendava – Calea Severinului. Tirurile ar putea fi direcţionate fie pe Rocadă, caz puţin probabil, având în vedere că în acest an încep lucrările de modernizare, fie pe centura de nord. Reprezentantul constructorului Hidroconstrucţia SA a declarat că a luat în calcul şi varianta unor restricţii pe tronsoane, care însă nu ar conta decât pentru locatarii din cartierul Brestei. „Săptămâna viitoare vom analiza situaţia împreună cu specialiştii Primăriei Craiova, ca să găsim cea mai bună soluţie pentru impunerea restricţiilor rutiere pe strada Brestei, în vederea executării lucrărilor de canalizare“, a spus inginerul-şef al Hidroconstrucţia SA, Dumitru Hornoiu. Pe altă mare arteră de circulaţie a Băniei, bulevardul Râului, lucrările de canalizare s-au reluat deja. Este vorba de tronsonul cuprins între bulevardul Ştirbei Vodă şi strada Bucovăţ, unde investiţia s-a înţepenit anul trecut din pricina caracteristicilor solului. Bulevardul Râului este impracticabil pe sensul de mers strada Brestei – bulevardul Ştirbei Vodă, însă curajoşii trec cu maşinile, fiindcă nu au altă soluţie pentru a ajunge acasă. Traficul se desfăşoară de trei ani în ambele direcţii pe sensul bulevardul Ştirbei Vodă – strada Brestei. Oficial, drumul trebuie refăcut şi redat circulaţiei în 2010.

 

Stopurile ISPA

 

Restricţiile de circulaţie de pe strada Brestei ar putea fi ultimele din perioada de finanţare ISPA, graţie căreia Primăria Craiova a atras 52 de milioane de euro din fondurile europene nerambursabile. Din cauza acestor investiţii, concentrate în cartierele Brestei, Catargiu şi Nicolae Titulescu, au fost închise în ultimii trei ani tronsoane de kilometri întregi pe mari bulevarde, cum ar fi Nicolae Titulescu şi Râului. Au fost blocate şi nenumărate străzi şi porţiuni de străzi, cum ar fi chiar strada Brestei, între strada Maria Tănase şi bulevardul Râului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS