20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Craiova explozivă

http:http://www.youtube.com/watch?v=mVwckul50jE
http:http://www.youtube.com/watch?v=mTMm_X4AoO4

Craiovenii au umplut până la refuz centrul multicolor al oraşului în noaptea de Revelion pentru a asista la concertul celebrei Bonnie Tyler şi la focul de artificii la trecerea dintre ani.

Mulţimea a început să se reverse pe străzile din buricul Craiovei cu două trei ore înainte de ora anunţată a concertului. Înarmaţi cu petarde şi sticle de şampanie, craiovenii nu au ţinut cont de frigul năpraznic şi au ieşit să sărbătorească în stil oltenesc. Părinţi cu copii, tineri puşi pe distracţie au venit să uite pentru câteva ore de griji şi de criza economică. Apariţia pe scenă a lui Bonnie Tyler i-a dezmorţit pe petrecăreţi. Îngheţaţi de atâta aşteptare, au început să danseze pe ritmurile celebrei cântăreţe. Din când în când, câte unul întreba „Cât mai e până la 12? Ah, mai e. Ce bine!“ şi îşi vedea mai departe de distracţie. „Ce mişto e! Abia aştept focul de artificii. Sper ca la anu’ să fie mai bine“, zbiera un tânăr pe la 30 de ani, ţinându-se strâns de o sticlă de şampanie. „La mulţi aaaaanniiiiiiii!“, ţipau câţiva tineri care începuseră Revelionul cu câteva ore bune înainte.

Şi a venit şi numărătoarea inversă. „4…3…2…1, La mulţi ani 2009!“, a vuit centrul Craiovei, iar spectacolul artificiilor a început. Timp de un sfert de oră, cerul oraşului s-a luminat ca de ziuă, sub privirile fascinate a mii de oameni. Petardele au răsunat asurzitor. Sticlele de şampanie au pocnit zgomotos, iar mâinile febrile întindeau paharele pentru a celebra momentul. Cunoscuţi sau nu, oamenii s-au îmbrăţişat între ei, cuprinşi de emoţia momentului. Cei în vârstă s-au tras deoparte şi priveau cu nostalgie dezlănţuirea de tinereţe. Unii, mai curajoşi, şi-au turnat şampanie în cap, sfidând frigul care îngheţa aproape instantaneu orice picătură de apă. „Noi petrecem Revelionul la un bar din centru, dar nu puteam să nu ieşim să vedem focul de artificii. Este foarte frumos. Dacă vor face în fiecare an aşa, o să venim mereu“, spunea cu voce răguşită o tânără atârnând de braţul unui băiat, care şi el avea ceva probleme cu menţinerea echilibrului. Treji sau ameţiţi de euforie, oamenii s-au prins în hore, chiuind în timp ce dădeau pe gât pahar după pahar. La o jumătate de oră după miezul nopţii, centrul a început să se golească, fiecare îndreptându-se către casă sau locul unde sărbătoarea Revelionul. Acolo aveau să continue petrecerea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII